6.1.12

Δ.Καφαντάρης -Ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων στην Πύλο

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου μεταξύ του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη και του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Μεσσηνίας, κ. Ιωάννη Μωραγιάννη και του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από κοινού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις στενές σχέσεις του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Σταθμό, θέμα για το οποίο έχει παρθεί σχετική απόφαση από πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, για τις επαφές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν για το θέμα αυτό, με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σχετικά με το κτιριακό ζήτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πύλου συζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Δήμου για την εύρεση νέου χώρου στέγασης ώστε να υπάρχει καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση και να διευκολυνθούν οι επεμβάσεις.
Συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη σε κυκλοφορία του νέου πυροσβεστικού οχήματος που έχει δωριστεί στον τέως Καποδιστριακό Δήμο Μεθώνης ώστε να παραχωρηθεί για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για το κομμάτι του Εθελοντισμού ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες εκπαίδευσης και συντονισμού εθελοντών για την ενίσχυση της Πυρασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Επιπλέον, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της Ένωσης αναφέρθηκαν σε ελλείψεις που υπάρχουν σχετικά με τις αντιπυρικές ζώνες, ενώ όλοι μαζί συμφώνησαν σε έναν ακέραιο προγραμματισμό για όλες τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη επίλυση όλων των ζητημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου