21.1.12

«Η αξιοποίηση του παλιού Σανατορίου Ιθώμης» !!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Η αξιοποίηση του παλιού Σανατορίου Ιθώμης»
Το Σανατόριο της Βυτίνας ο «Άγιος Τρύφων», ή αλλιώς Σανατόριο της Ιθώμης, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσοκομείο Καλαμάτας, σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Έχει βάλει λουκέτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και οι υποδομές του παραμένουν εγκαταλελειμμένες, με αποτέλεσμα σήμερα να δίνει τη σημερινή όψη του εγκαταλελειμμένου οικήματος.
Πριν από κάμποσα χρόνια η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, θέλοντας να βοηθήσει στην αξιοποίηση και τουριστική προβολή της περιοχής της Βυτίνας, ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας την παραχώρηση, για αξιοποίηση, του Σανατορίου, έχοντας δεδομένο ότι στο παρελθόν πολλοί επιχειρηματίες θέλησαν να επενδύσουν στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου, μετατρέποντάς το σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο ή αθλητικό κέντρο. Εξάλλου, η περιοχή με το φυσικό κάλλος της είναι ιδανική για τέτοιου είδους επενδύσεις.
Ωστόσο, η προοπτική της αξιοποίησης του ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και συγκεκριμένα των 18 στρεμμάτων στην περιοχή της Βυτίνας Αρκαδίας (μέσα στο ελατοδάσος), όπου λειτουργούσε αρκετές 10ετίες πριν το Σανατόριο, συζητήθηκε σε προ μηνών συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Με δεδομένο ότι τους προηγούμενους μήνες με ουσιαστικές ενέργειες της Διοίκησης επιλύθηκε οριστικά το θέμα της οριοθέτησης των 18 στρεμμάτων, αφού ως γνωστό τμήμα αυτού είχε καταπατηθεί από τρίτους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τα μέλη του Δ.Σ. άνοιξαν προσεκτικά την προοπτική αξιοποίησης αυτής της ακίνητης περιουσίας.
Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η ανάθεση σε ειδικό μελετητικό γραφείο σύνταξης μιας μελέτης αξιοποίησης αυτού του περιουσιακού στοιχείου που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πιθανές προτάσεις αξιοποίησης του, σύμφωνα πάντα με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά, περιβαλλοντικά, μορφολογικά και πολιτιστικά στοιχεία και γνωρίσματα της περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
1. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η ανωτέρω μελέτη;
2. Ποιες προτάσεις εξετάσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την αξιοποίηση του παλιού Σανατόριου;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου