14.1.12

Τραυματισμός αστυνομικού μετά από ληστεία

 UP DATE - Νεκρός ληστής σε συμπλοκή με αστυνομικούς!!

Ένας ληστής έπεσε νεκρός από την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πάχη Μεγάρων.
Ο άντρας νωρίτερα είχε ληστέψει κατάστημα στην Ελευσίνα, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την οποία η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε ειδοποίηση ότι αναζητείται ύποπτο όχημα μάρκας Alpha Romeo.
Αυτοκίνητο της Ασφάλειας Μεγάρων με συμβατικές πινακίδες που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε στο 42ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μεγάρων, ένα όχημα που ταίριαζε στην περιγραφή και στο οποίο
επέβαιναν ένας άνδρας και μία γυναίκα συνοδηγός. Ακολούθησε καταδίωξη, ως την στιγμή που ο οδηγός του ύποπτου οχήματος σταμάτησε, έβγαλε όπλο και «γάζωσε» το περιπολικό, τραυματίζοντας έναν εκ των αστυνομικών.
Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο πόδι.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στο δράστη και σε αστυνομικούς που είχαν σπεύσει προς ενίσχυση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πιθανώς και ο δράστης στο πόδι.
Παρά τον τραυματισμό του, ο δράστης διέφυγε στις παρακείμενες εκτάσεις.
Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες, τον εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής κοντά στις γραμμές του προαστιακού σιδηρόδρομου και ακολούθησε νέα ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10 χθές το βράδυ στο 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Στις 9:40, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, άγνωστος διέπραξε ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ στο Μεγάλο Πεύκο και διέφυγε με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας 'Αλφα Ρομέο.
Ειδοποιήθηκε η Αμεση Δράση και πλήρωμα περιπολικού που έσπευσε στην περιοχή εντόπισε το όχημα στην εθνική οδό και του έκλεισε το δρόμο. Οι αστυνομικοί παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας κάλεσαν τους επιβάτες του αυτοκινήτου να παραδοθούν, ο οδηγός όμως άνοιξε πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τραυματίσει τον έναν από τους αστυνομικούς ελαφρά στον αστράγαλο.
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας που επέβαινε στο όχημα.
Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν στην περιοχή για τη σύλληψη του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία του είναι γνωστά στους αστυνομικούς οι οποίοι αισιοδοξούν ότι αργά ή γρήγορα θα τον εντοπίσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου