14.1.12

Τα θρησκευτικά παζάρια πηγή υψηλής φορο-παραβατικότητας

ΥΨΗΛΗ παραβατικότητα παρουσιάζουν τα θρησκευτικά παζάρια σε θέματα όπως η μη έκδοση αποδείξεων ταμειακών μηχανών, η έλλειψη τιμολογίων αγοράς και η διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου και τα ελεγκτικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα συνεχίσουν να ελέγχουν όλα τα σημεία εμπορικής δραστηριότητας ακόμη και όταν δέχονται απειλές και προπηλακισμούς από όσους θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας.
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία τονίζεται ακόμη ότι «τις ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις έχει κάνει και ο κ. Μέλος, πρόεδρος των υπαίθριων πωλητών, με δημόσιες τοποθετήσεις του και έχει επίσης αποδεχθεί δημόσια το γεγονός ότι το σωματείο του αγοράζει από τις δημοτικές αρχές άδειες τις οποίες στη συνέχεια διανέμει στα μέλη του με αυξημένο τίμημα». Η γενική γραμματεία προσθέτει ότι χιλιάδες επαγγελματίες που ασκούν νόμιμα την εμπορική τους δραστηριότητα στέκονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της λειτουργίας της αγοράς με κανόνες και υπενθυμίζει ότι η μηδενική ανοχή στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, στη διακίνηση προϊόντων παρεμπορίου και στη μαύρη οικονομία είναι κοινωνική απαίτηση.
Τέλος υπενθυμίζεται από τη γενική γραμματεία ότι μέσα στο 2011 ελέγχθηκαν περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις, όπως διεθνείς και ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, υπαίθριες αγορές, καταστήματα εστίασης, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εμπορικά καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου