27.1.12

ΚΑΙΡΟΣ-Έρχεται πολικό ψύχος και χιόνια σε όλη την Ελλαδα !!

Για νέα επέλαση του ψύχους προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, καθώς θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ την Παρασκευή αναμένονται και οι πρώτες χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Με την Μακεδονία και την Θράκη να έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ο υδράργυρος στην Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνά τους 3 βαθμούς κελσίου. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά θυελλώδεις.
Στα λευκά είναι από χθες το βράδυ η ορεινή Ηλεία χωρίς βέβαια να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Το μοναδικό πρόβλημα -που αντιμετωπίζεται- είναι στους μαχαλάδες της Δίβρης αφού η μορφολογία του εδάφους και οι στενοί δρόμοι δεν επιτρέπουν στα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που εργάζονται από χθες πυρετωδώς να επέμβουν.
Ειδυλλιακό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφώσει ο χιονιάς των τελευταίων ημερών στην πόλη των Καλαβρύτων. Τα σοκάκια, οι δρόμοι, τα σπίτια έχουν ντυθεί στα λευκά προκαλώντας τον επισκέπτη να βρεθεί στα ορεινά της Αχαΐας. Γι αυτό άλλωστε και αναμένεται αυξημένη προσέλευση το Σαββατοκύριακο από τους λάτρεις του βουνού και φυσικά στο Χιονοδρομικό Κέντρο για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ.
Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, απαιτείται για την κίνηση των οχημάτων η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:
Στο νόμο Σερρών, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.), Σερρών - Ανω Βροντού (από το 15ο χλμ.) και Σερρών - Αγκίστρου (από το 45 ο χλμ.).
Στη Δυτική Μακεδονία από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.
Στην Κεντρική Μακεδονία, προς τα χιονοδρομικά κέντρα «3-5 Πηγάδια» και «Σέλι», καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους Αρννισας - Αγ. Αθανασίου (από το 8ο χλμ.), Καστανερής - Λιβαδίων (Δήμος Παιονίας από το 3ο χλμ.), Κιλκίς - Ποντοκερασιάς (από το 26ο χλμ.) και Κιλκίς - Ισώματος (από το 20ο χλμ.).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου