21.1.12

Γιατί χρησιμοποιείται κατά κόρον το Facebook;

Για πολύ κόσμο η χρήση του Facebook έχει γίνει μέρος της καθημερινής του ρουτίνας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μια νέα έρευνα στηρίζει ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εκπληρώνει δύο βασικές κοινωνικές ανάγκες.
Όπως το γράμμα, μια τηλεφωνική κλήση, ένα μήνυμα ακόμα και ένα email, το Facebook έχει γίνει ένα είδος επικοινωνίας.
Σκοπός της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Ashwini Nadkarni και Stefan G. Hofmann, είναι η απάντηση ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει εδραιωθεί στην κοινωνική μας ζωή.
Περιληπτικά αναφέρουμε ότι, το Facebook έχει 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα (που σύντομα θα γίνουν 1 δις) που θέλουν να ικανοποιήσουν δύο βασικές ανάγκες: την ανάγκη να ανήκουν κάπου και την ανάγκη της αυτοπροβολής.
Φυσικά, το Facebook έχει επηρεαστεί και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως το πολιτισμικό υπόβαθρο, τις διάφορες κοινωνικο-δημογραφικές μεταβλητές και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Για παράδειγμα, οι γυναίκεςκαι οι μειονότητεςέχουν την τάσηνα χρησιμοποιούντο Facebook περισσότεροαπό τους άνδρες.
Δυστυχώς, αν θέλετε να διαβάσετε όλη την έρευνα θα πρέπει να πληρώσετε το ποσό των 31,50 δολαρίων ή να επισκεφθείτε το ReadWriteWeb το οποίο παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.: SecNews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου