13.1.12

Το Πάσχα στην κυκλοφορία, από Παραδείσια μέχρι Praktiker !!

• Θεμελιώνεται η μεγάλη γέφυρα στο ΝΕΔΟΝΤΑγια τον Περιμετρικό της Καλαμάτας
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του κ. Καρνέση Ιωάννη, Διευθυντή Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, των Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, για το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου Παραδείσια -Καλαμάτα καθώς και του Περιμετρικού Δακτυλίου Καλαμάτας.
Συζητήθηκαν τεχνικά χαρακτηριστικά, χρονοδιαγράμματα, κάποια καινούργια αιτήματα-παρεμβάσεις από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, καθώς και αιτήματα πολιτών για τα ανωτέρω έργα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Γ. Καρνέση έδωσαν συνέντευξη τύπου, όπου ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες και διαχρονικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, για τη συμβολή τους στα ανωτέρω σημαντικά έργα για την περιοχή. Ιδιαίτερα, τον περιμετρικό δακτύλιο τον χαρακτήρισε «Αττική οδό χωρίς διόδια» και ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα εγκαινιασθεί η θεμελίωση της νέας γέφυρας μήκους 360 μέτρων στο Νέδοντα. Ειδικά με τον περιμετρικό δακτύλιο θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της Καλαμάτας και επιπλέον θα βοηθηθούν οι διαμπερείς μετακινήσεις.
Ακολούθως, μίλησε ο κ. Καρνέσης, ο οποίος ανέφερε ότι το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα ολοκληρώνεται περί το Πάσχα, με παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας, ενώ το υπόλοιπο τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα ολοκληρώνεται και αυτό στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο περιμετρικός δακτύλιος ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2013 (από Σπερχογεία έως κόμβο Καρέλια μέσα στο 2012 και από κόμβο Καρέλια έως Βασ. Γεωργίου μέχρι τέλος του 2013).
Με δεδομένα την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη τεχνικών προβλημάτων τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν.
Σημειώνεται ότι ο χάρτης του περιμετρικού δακτυλίου βρίσκεται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Διοικητήριο-Ψαρών 15) για την ενημέρωση των δημοτών

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου