3.2.12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η 7η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στην πόλη της Κορίνθου. Η συνάντηση έγινε στο Επιμελητήριο Κορινθίας παρουσία αντιπροσωπειών τριτεκνικών συλλόγων από ολόκληρη την περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και ανακοινώθηκε ότι η εξομοίωση με τους πολυτέκνους βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αφού υπάρχουν πλέον δεσμεύσεις από κυβερνητικούς παράγοντες ότι πολύ σύντομα θα ικανοποιηθούν αρχικά τα θεσμικά αιτήματα των πανελλαδικών τριτεκνικών οργανώσεων.
Με ομόφωνη απόφαση του οργάνου η Περιφερειακή Ένωση Τριτέκνων Πελοποννήσου θα αλλάξει μορφή και από άτυπο όργανο θα γίνει η επίσημη φωνή των τριτέκνων της περιφέρειας αφού προωθείται άμεσα η σύνταξη του καταστατικού και οι εκλογές για την πρώτη εκλεγμένη διοίκηση της Ένωσης από ένα διευρυμένο σώμα εκλεκτόρων.
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου κ. Χρήστος Κορομηλάς έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της Ένωσης και τόνισε ότι όλοι μαζί οι τρίτεκνοι της Πελοποννήσου μπορούν να καταφέρουν περισσότερα.
Παράλληλα εγκρίθηκε από τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων κείμενο με αιτήματα που θα προωθηθεί προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την παράκληση να παρευρεθούν στη συνεδρίαση και μέλη του οργάνου προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους που κρίνουν αναγκαία τη στήριξη των τριτέκνων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνάντησης των τριτέκνων κόπηκε η πίτα του Συλλόγου της Κορινθίας από τη νέα πρόεδρο κ. Κατερίνα Μερκούρη στην οποία όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ως επικεφαλής των τριτέκνων οικογενειών του Ν. Κορινθίας.
Τέλος στη συνάντηση της Κορίνθου αποφασίστηκε ότι όλοι οι Σύλλογοι πρέπει να μπουν ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να βοηθηθούν εκατοντάδες τρίτεκνες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
Παρόντες στην 7η περιφερειακή συνεδρίαση των τριτέκνων ήταν οι πρόεδροι της Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, της Αργολίδας κ. Γιάννης Σοροβίγκας, της Κορινθίας κ. Κατερίνα Μερκούρη, της Μεγαλόπολης κ. Νίκος Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος της Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου