10.2.12

Γιούνκερ: Την Τετάρτη η απόφαση για την Ελλάδα !!

Η ευρωζώνη επιφυλάχθηκε να δώσει το πράσινο φως για τη νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία εξαρτάται από πολλούς όρους όπως η υιοθέτηση από το κοινοβούλιο της χώρας του νέου πακέτου λιτότητας το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής χθες Πέμπτη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Παρ' όλη τη σημαντική πρόοδο η οποία επιτεύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο τραπέζι για να λάβουμε αποφάσεις» αμέσως, είπε ο Γιούνκερ μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, το οποίο διήρκεσε περίπου πεντέμισι ώρες.
Πρόκειται να γίνει μια νέα συνάντηση της Ευρωομάδας (Eurogroup), του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη Τετάρτη 15-2-2012 για την έγκριση της βοήθειας στην Ελλάδα, προϋποτιθεμένου ότι οι όροι οι οποίοι έχουν τεθεί θα εκπληρωθούν, όπως είπε.
Στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Ολι Ρεν, ο κ. Γιούνκερ δεν απόκλεισε την παροχή «τεχνικής βοήθειας» προς την Ελλάδα, φράση που σύμφωνα με αναλυτές αφήνει ανοιχτό το θέμα επιτρόπου για την παρακολούθηση της πορείας των δημοσιονομικών της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου