4.2.12

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο !!

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. 
Τοπικές και μικρής διαρκείας βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται μικρή επιδείνωση του καιρού με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά θα κυμανθεί από 3 με 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Παροδικές βροχές κυρίως το βράδυ. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και το βραδύ και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 12 έως 17 και στα βόρεια από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ
Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια της χώρας ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου