2.2.12

Στάση των κρατουμένων στις φυλακές !

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ επικρατεί από χθες το μεσημέρι στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρατούμενοι από τις δύο πτέρυγες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών. 
Οι κρατούμενοι παρέμειναν για ώρες εντός κτιρίου πραγματοποιώντας στάση και αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους. Παρόμοια κινητοποίηση έγινε και στις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων και Αλικαρνασσού.
Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δοκιμασία για την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης, καθώς Ν.Δ. και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη Βουλή. Τα δύο κόμματα ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να τροποποιήσει τη διάταξη η οποία προέβλεπε την αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινή έως 10 έτη (και) για κακουργηματικές πράξεις, κάτι που αποδέχθηκε τελικώς ο υπουργός Δικαιοσύνης περιορίζοντας τις ευεργετικές διατάξεις σε όσους εκτίουν ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.
Η ρύθμιση της πρόωρης αποφυλάκισης θα αφορά πλέον κατάδικους με ποινή φυλάκισης έως 3 χρόνια υπό την προϋπόθεση έκτισης του 1/10 της ποινής τους, καθώς και κατάδικους με ποινή φυλάκισης ή και κάθειρξης έως 5 έτη, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.
Τελικά, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου