25.2.12

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, χειμωνιάτικα Κούλουμα !!

Καλός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ωστόσο για την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται από την ΕΜΥ βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο. Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.
Καλές καιρικές συνθήκες, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Λίγες αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Καθαρά Δευτέρα οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και τα χιόνια θα κατεβούν σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (300 με 500 μέτρα στα βόρεια και 600 με 800 μέτρα στα κεντρικά).
Σημειώνεται ότι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός ουσιαστικά θα χαλάσει την Καθαρά Δευτέρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε Β 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως στα βόρεια.
Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) η μέρα θα είναι χειμωνιάτικη με ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χιόνια που θα κατέβουν ακόμα χαμηλότερα (150 με 250 μέτρα στα βόρεια, 250 με 400 μέτρα στα κεντρικά και 700 με 900 μέτρα στην Πελοπόννησο).
Σταδιακά πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Β 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ που αργότερα θα γίνουν Β-ΒΔ και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου