11.2.12

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ-Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας !!

Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας, είπε.
Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροιφική τη συνταγή του μνημονίου.
«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας», τόνισε. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα.»
Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα ζητήσει άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Προειδοποίησε εξάλλου πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές. Μόνο με εκλογές θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, είπε.
Το βασικό είναι να περάσουμε τον τωρινό κάβο χωρίς να γίνει ζημιά και να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση. Για να ξεπεράσουμε όμως την κρίση χρειάζεται και κάτι άλλο. Ένα αξιόπιστο κόμμα, η ΝΔ, είπε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι και το κόμμα του έχει κάνει λάθη.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την οποία, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου, αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται πλέον για μια Ευρώπη της τιμωρίας και όχι Ευρώπη της αλληλεγγύης, ανέφερε.
Πληρώνουμε ακόμα την καταστροφική ιδέα του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, είπε μεταξύ άλλων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου