23.2.12

Έπαιζαν τον " Παπά " σε Ιερείς !!

Σπείρα που εξαπατούσε ιερείς σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Κιλκίς, 'Αμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνες και στοιχεία που είχαν δοθεί από το αστυνομικό τμήμα της Σητείας στην Κρήτη, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες κατ' επάγγελμα, συνήθεια και συναυτουργία. Οι ίδιες κατηγορίες σύμφωνα με την Αστυνομία βαρύνουν και οκτώ ακόμη συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τηλεφωνούσαν σε ιερείς και υποδυόμενοι οι ίδιοι τους ιερείς, έλεγαν ότι εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Επειθαν τα θύματά τους να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους προς τα ταμεία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα που δρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τους ανυποψίαστους ιερείς περίπου 82.000 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου