11.2.12

«Ανταρσία» στη ΝΔ από Χρ. Ζώη και Δημ. Σταμάτη !!

Την απόφαση του να καταψηφίσει τα μέτρα, παρά την κομματική πειθαρχία που έβαλε ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής Λαρίσης Χρήστος Ζώης, ενώ ένας ακόμη βουλευτής, ο Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης διαφώνησε με την απόφαση του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει.
Ο κ. Ζώης στην ομιλία του απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Σαμαρά λέγοντάς του ότι γνωρίζει πως ήταν ένας από τους λίγους που από την αρχή είχε ταχθεί κατά του πρώτου Μνημονίου. Ακολούθως υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι το Νοέμβριο του είπε πει πως μετά την απομάκρυνση Παπανδρέου έπρεπε να οριστεί τεχνοκρατική κυβέρνηση, με πολιτικό επικεφαλής, για να διαπραγματευθεί και του είχε προτείνει να ζητήσει εκείνος την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Είπε επίσης ότι, ακόμη και η κ. Μέρκελ άφηνε περιθώριο εκλογών μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τις επιλογές του ο κ. Σαμαράς έχασε την ευκαιρία.
Ο κ. Ζώης εξέφρασε την αντίθεσή του με το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει την δανειακή σύμβαση λέγοντας: "αν πτωχεύσουμε, υπονομεύεται ο ρόλος της κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει πολιτικό ανάστημα απέναντι στον δανειστή".
Ερωτήματα όμως έθεσε και για την πορεία του PSI και για τα μέτρα που το συνοδεύουν: "Το PSI διαφαίνεται επιτυχημένο; Μόλις χθες ο Σόιμπλε είπε στο Reuters ότι δεν είναι αρκετό. Επιπλέον τα μέτρα είναι υφεσιακά ή όχι; Πως υπηρετούνται οι όροι λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς;". Τέλος αμφισβήτησε την δυνατότητα να διώξουν τη χώρα μας από τη ΕΕ ακυρώνοντας το βασικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά.
Κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του κ. Σαμαρά που οδήγησε στο τωρινό αδιέξοδο άσκησε και ο κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος όμως θα ψηφίσει το πακέτο. Ρώτησε πάντως τον κ. Σαμαρά τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι σε δύο μήνες δεν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.
Επιφυλάξεις εξέφρασαν και οι βουλευτές Μάκης Γιακουμάτος και Θέοφιλος Λεονταρίδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου