11.2.12

"ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Η Ν.Δ "-Ανταρσία Μαρκόπουλου και άλλων δώδεκα «γαλάζιων» στον Σαμαρά !!

Ολοένα και αυξάνονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση παρά την κομματική γραμμή που έχει επιβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προειδοποίησε πως όποιος δεν ψηφίσει τα νέα μέτρα, δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Μέχρι στιγμής έχουν διαφοροποιηθεί από την γραμμή της ηγεσίας οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Παναγιώτης Μελάς και Γιώργος Βαγιωνάς και η κυρία Μαρία Κόλλια.
Ο μεγάλος αριθμός διαρροών "διαψεύδει" τον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του προσπάθησε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό να εμφανίσει τη ΝΔ ως τη μόνη σταθερή δύναμη σε ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει. Εικάζεται ότι ο αριθμός των "γαλάζιων" βουλευτών θα αυξηθεί μέχρι την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.
Αίσθηση προκάλεσε ο κ. Μαρκόπουλος ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και από τους κοντινούς στον κ Σαμαρά βουλευτές.
Στην ομιλία του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε "ότι την ατζέντα που διαπραγματευθήκατε την συνέταξε ο υπουργός του 8% και πρόσθεσε ότι όποιος φοβάται να πεθάνει μία φορά πεθαίνει κάθε μέρα". Ο τομεάρχης άμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά "μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έλεγα ότι μας λέγατε εσείς και ο κ. Μιχελάκης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ότι θα τα διαπραγματευθείτε εσείς μετά τις εκλογές, τώρα τι θα πω;".
Ο τομεάρχης εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης στην ομιλία του απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Σαμαρά λέγοντάς του ότι γνωρίζει πως ήταν ένας από τους λίγους που από την αρχή είχε ταχθεί κατά του πρώτου Μνημονίου. Ακολούθως υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι το Νοέμβριο του είπε πει πως μετά την απομάκρυνση Παπανδρέου έπρεπε να οριστεί τεχνοκρατική κυβέρνηση με πολιτικό επικεφαλής για να διαπραγματευθεί και του είχε προτείνει να ζητήσει εκείνος την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Επίσης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Σταμάτης διαφώνησε με την απόφαση του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει και μάλιστα είχε αντιπαράθεση με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος τάχθηκε υπέρ του πακέτου μέτρων της Τρόικας και ζήτησε "να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ".
Κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του κ. Σαμαρά που οδήγησε στο τωρινό αδιέξοδο άσκησε και ο επίσης κοντινός στον κ. Σαμαρά κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος όμως αφήνει ανοικτό το αν θα ψηφίσει ή όχι. Ρώτησε πάντως τον κ. Σαμαρά τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι σε δύο μήνες δεν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.
Μαζί με τον κ. Τζαβάρα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να πει «όχι» και ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να πάει πίσω την κομματική πειθαρχία.
Πιο συνοπτικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είτε έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα είτε προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι εξής:
Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Π. Μελάς (Α' Πειραιά), κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Σερρών), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Κώστας Παπασιώζος (Άρτας), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Καρασμάνης και Ζήζης Τσιγκαλάγιας. Αυτοί δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν το μνημόνιο, ενώ άλλοι τρεις, οι Κώστας Γκιουέκας (Α' Θεσσαλονίκης), Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης) και Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), συγκλίνουν προς το «όχι».iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου