11.2.12

Αναφορά Κουσελά για τη φορολογική υπαγωγή των τέως Δήμων Νέστορος και Κορώνης στην Δ.Ο.Υ Πύλου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητείται να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Πύλου- Νέστορος για φορολογική υπαγωγή των τέως Δήμων Νέστορος και Κορώνης στην ΔΟΥ Πύλου, έδρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, αντί των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης αντίστοιχα.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω την από 8-2-2012 Επιστολή του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Δ. Καφαντάρη, καθώς και απόσπασμα του υπ’ αρ. 1/16-1-2012 Πρακτικού Συνεδρίασης με σχετική ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα οποία ζητείται η φορολογική υπαγωγή των τέως Δήμων Νέστορος και Κορώνης στην ΔΟΥ Πύλου, όπου και η έδρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, αντί των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης αντίστοιχα.
Η αιτούμενη επανοριοθέτηση των υπηρεσιών ανταποκρίνεται καλύτερα στα γεωγραφικά και κυκλοφοριακά δεδομένα του συγκεκριμένου Καλλικρατικού Δήμου, κρίνεται δε αναγκαία για να αποτραπούν χρονοβόρες και δαπανηρές μετακινήσεις των δημοτών, που συχνά αναγκάζονται να καλύπτουν αποστάσεις 40-60 χιλιομέτρων για τις συναλλαγές τους με τις ΔΟΥ. Για τούτο, παρακαλώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο αίτημα με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή και να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την ικανοποίησή του.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου