2.3.12

Πατάτες από το ΑΠΘ με 0,25 ευρώ το κιλό!

Ανέλπιστη ανταπόκριση είχε μια ακόμη πρωτοβουλία διανομής γεωργικών προϊόντων σε φθηνή τιμή. Αυτή τη φορά, οι πατάτες διατίθενται από τη Γεωπονική Σχολή της Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ το κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.
Η ποσότητα που παραγγέλθηκε από τους καταναλωτές ξεπέρασε τις προσδοκίες: πρόκειται για περισσότερους από 55 τόνους πατάτας Νευροκοπίου και Άνω Βροντούς, ποσότητα σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί.
Εκείνοι που παρήγγειλαν το προϊόν έως τις 15.00 την Πέμπτης 1η Μαρτίου, θα μπορούν να το παραλάβουν σήμερα Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, στο προαύλιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.
Το Σάββατο θα διανεμηθούν άλλοι 50 τόνοι πατάτας σε προνομιακές τιμές, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.
Αν υπάρξουν και νέες παραγγελίες, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί η διαδικασία και τη Δευτέρα.
Πωλητές και σύμβουλοι καταναλωτών θα είναι οι περίπου 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ.
Οι πατάτες προέρχονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δράμας (Νευροκοπίου) και Σερρών.
"Λάβαμε περισσότερα από 1.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες, ενώ τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής και το κινητό μου δεν σταμάτησαν να χτυπούν για τον ίδιο σκοπό. Δεν περιμέναμε να ζητηθούν πάνω από 10 τόνοι και ίσως φτάσουμε ακόμη και τους 60, καθώς δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί όλες οι παραγγελίες" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του ΑΠΘ, Χρίστος Θ. Καμενίδης.
Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην σταματήσει στις πατάτες.
"Θα κάνουμε προσπάθειες και επαφές να επεκταθούμε και σε άλλα προϊόντα. Οι καταναλωτές μάς ζητούν κατά προτεραιότητα φασόλια Πρεσπών, ρύζι, ελαιόλαδο και ελιές, οπότε αυτά θα είναι πιθανώς και τα επόμενα προϊόντα για τα οποία θα επιδιώξουμε να επικοινωνήσουμε με τις ΕΑΣ για αντίστοιχες με την αυριανή πρωτοβουλίες" διευκρίνισε ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Ελλάδα, βασικό ζητούμενο είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών προσφοράς, που βοηθούν τους πολίτες να προστατέψουν το εισόδημά τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου