23.3.12

Λαμπρός εορτασμός της επανάστασης του 1821 σήμερα στην Καλαμάτα

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός της 23ης Μαρτίου 1821, ημέρα απελευθέρωσης της Καλαμάτας και έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα μας, λαμπρή και η αναπαράσταση με τους Καπεταναίους, τα μπουλούκια, τη συμμετοχή των σχολείων και των Συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Ο επίσημος ομιλητής της ημέρας θα είναι ο καθηγητής της Αρχαιολογίας Π. Θέμελης, ο οποίος στη συνέχεια, ώρα 5:30, θα ανακηρυχθεί ως επίτημος δημότης του Δήμου Καλαμάτας. Στις εκδηλώσεις δε θα παρευρεθούν φέτος Βουλευτές και Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.
Στις 11:15 θα γίνει η αποκάλυψη των πλακών, στις οποίες είναι γραμμένα γεγονότα και δράσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Κάστρου.(τειχίο Γηροκομείου)
στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί δέησις από το Μητροπολίτη μας και αποκάλυψη της προτομής του Μητροπέτροβα στην πλατεία της 23ης Μαρτίου.
στις 12:00 κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές.
στις 21:00 η Κ.Ε.ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων θα πραγματοποιήσουν συναυλία με τίτλο: «…που ‘χουν οι κλέφτες σύναξη κι όλοι οι καπεταναίοι…»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου