2.3.12

Πειραιάς - Χαιδάρι με το Μετρό !!

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του μετρό από το Χαϊδάρι έως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΞΕΚΙΝΟΥΝ άμεσα τα έργα για την επέκταση του μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, σύμφωνα με σύμβαση που υπεγράφη χθες μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.
Το έργο, προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017. Οι έξι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι στην Αγία Βαρβάρα, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, στα Μανιάτικα, στο λιμάνι του Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ η γραμμή αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση στους επτά σταθμούς των επεκτάσεων προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη που είχαν «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια, ώστε να παραδοθούν σε περίπου 12 μήνες.
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας δήλωσε ότι προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό από Γαλάτσι μέχρι Καισαριανή που θα καταλήγει στη Λυκόβρυση και σχεδιάζεται να δοθεί προτεραιότητα στο τμήμα της από 'Αλσος Βεΐκου μέχρι Ευαγγελισμό. Επίσης, μέσα στο 2012 θα προχωρήσει η επέκταση του τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υπογειοποίηση της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, με την προσθήκη ενός νέου σταθμού στην περιοχή του Κεράνη. Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται επεκτάσεις του τραμ προς το Κερατσίνι.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου