16.3.12

" ΧΛΩΜΗ " η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας !!

Απόσπασμα ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα αναφορικά με το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας !!
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας:
«Γίνεται μία συνεχής επανάληψη, πιστεύω όχι ως «μήτηρ πάσης μαθήσεως», από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, για το θέμα επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Επανασύσταση, όχι όπως όλοι εξάλλου αποδεχόμαστε, ενός οικονομικού, παραγωγικού, πολιτικού Υπουργείου στην υπηρεσία της καίριας αυτής για τη χώρα οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά ενός Υπουργείου που θα ενσωματώσει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επειδή πραγματικά πιστεύω, ότι οι συνάδελφοι που θέτετε συνεχώς το θέμα δεν είστε υπάκουοι, αλλά απλώς ευπειθείς στο ισχυρό lobbyingπου γίνεται γύρω από αυτό το θέμα, θα παρακαλούσα να έρθετε στο Υπουργείο για μία ουσιαστική συζήτηση. Η ενημέρωση αυτή θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε επιτέλους ποιο είναι το σύγχρονο ενιαίο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, ποιες είναι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ελλάδας στα πλαίσια του ενιαίου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της Ε.Ε., ποιες είναι οι υποχρεώσεις της χώρας μας στα πλαίσια της Συνθήκης Σένγκεν και ποιος είναι ο αναβαθμισμένος, καίριος ρόλος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλα αυτά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου