30.3.12

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Υπεγράφη η προμήθεια Μαγνητικού και Αξονικού τομογράφου !

Δυο μεγάλοι στόχοι που είχαν τεθεί από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας πριν από περίπου 20 μήνες ''κατακτώνται'' ουσιαστικά σήμερα με την υπογραφή των συμβάσεων από το Διοικητή του ιδρύματος κ.Γεώργιο Μπέζο της προμήθειας μαγνητικού τομογράφου και νέου αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ.
Με την σύναψη των δύο ανωτέρω συμβάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία ωρίμανσης-ένταξης στο ΕΣΠΑ και προμήθειας του απαραίτητου αυτού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €. Το Νοσοκομείο μας σε 2 μήνες το αργότερο -ως έχουν συμβατική υποχρέωση οι ανάδοχοι μειοδότες-θα διαθέτει δικό του πια μαγνητικό τομογράφο και νέο αξονικό τελευταίας γενιάς. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα γίνει και η εγκατάσταση.
Τον επόμενο μήνα ολοκληρώνονται επίσης και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια συμπληρωματικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 680.000 € μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια μαστογράφου. Σήμερα δε, υπεγράφη από το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και η ένταξη στο ΕΣΠΑ μία ακόμα πρότασης που είχε υποβάλλει η Διοίκηση του Γ.Ν.Καλαμάτας για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 605.000 €.
Συνολικά λοιπόν ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο μας αγγίζει το ποσό των 3 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.
Για την σημερινή εξέλιξη ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Σήμερα θεωρώ ότι το Νοσοκομείο μας κάνει ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του και για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους συμπατριώτες μας και όχι μόνο. Είκοσι μήνες μιας διαρκούς, μεθοδικής και συλλογικής προσπάθειας ολοκληρώνεται και δικαιώνεται σήμερα επιβεβαιώνοντας, ότι όταν πιστεύουμε στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θέτουμε στόχους και δουλεύουμε μεθοδικά και συντονισμένα μπορούμε να πετύχουμε.
Και σήμερα αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας διαθέτει όλο εκείνο το αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ικανότητα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αξιοποιεί όλες εκείνες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, να υποβάλλει προτάσεις, να ωριμάζει έργα, να ξεπερνά γραφειοκρατικές δυσκολίες και αγκυλώσεις και να καταφέρνει την ποιοτική αναβάθμιση του ιδρύματος.
Θέλω να εκφράσω σε όλους τους συνεργάτες μου- γιατρούς-νοσηλευτές-τεχνική και διοικητική υπηρεσία τα θερμά μου συγχαρητήρια. Θέλω να τονίσω για ακόμα μια φορά, ότι αυτά που επιτεύχθηκαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο οφείλονται πρωταρχικά και κυρίαρχα σε αυτούς.
Η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων, η έλευση του στεφανιογράφου και η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Ψυχιατρικής Κλινικής, της μεταστέγασης του Ψυχαργώς και της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ που ξεκινά να λειτουργεί μέσα στον Απρίλιο, της υλοποίησης του έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΠΠΕΡΑΑ και της κτιριακής αναβάθμισης των Κ.Υ Αγ. Νικολάου, που οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, των ΚΥ Πύλου και Μεσσήνης, η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η κατασκευή των τεσσάρων νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης-Πεταλιδίου-Άριος και Βλαχόπουλου και τελευταία η υπουργική απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της παλιάς καρδιολογικής σε πολυδύναμο κέντρο κοινωνικής φροντίδας είναι μερικά από αυτά που πέτυχαν οι ανθρώπινες δυνάμεις του Νοσοκομείου μας. Τους αξίζουν και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δουλειά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, όρεξη και μεράκι »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου