22.3.12

Διαμαρτύρονται για το κέντρο μεταναστών - Συγκέντρωση στην Νεάπολη Κοζάνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κέντρο της Νεάπολης Κοζάνης κάτοικοι της περιοχής που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής και διαμονής μεταναστών, σε παλιό στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την επιτροπή αγώνα που έχει συγκροτηθεί με την υποστήριξη του δήμου Βοϊου ενώ ακολούθησε πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το στρατόπεδο, που απέχει μόλις 150 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του οικισμού.
Το θέμα αυτό θα απασχολήσει, άλλωστε, τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν σε λίγη ώρα στην Αθήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, και την δήμαρχο Βοϊου, Παναγιώτα Ορφανίδου.
Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Βοϊου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών με το αιτιολογικό ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση από κοντά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου