16.3.12

Ξηλώθηκε η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων στο Υ.Ανάπτυξης !!

ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ !!
ΣΕ σαρωτικές αλλαγές προσώπων στη γενική διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρεί η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ριζικό τρόπο τα φαινόμενα διαφθοράς στη διαχείριση των επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις, μετά το σκάνδαλο χρηματισμού δύο υπαλλήλων του υπουργείου, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η κ. Διαμαντοπούλου, η ανοχή όλων μας πρέπει να είναι μηδενική όχι μόνο γι΄ αυτούς που πατούν τον όρκο τους αλλά και για εκείνους που ανέχονται δίπλα τους να εξελίσσονται τέτοια φαινόμενα. Κάλεσε τους επενδυτές επιχειρηματίες να καταγγέλλουν άμεσα φαινόμενα εκβιασμού.
Παράλληλα, έχει προχωρήσει ήδη στη δημοσιοποίηση πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των 50 θέσεων της συγκεκριμένης υπηρεσίας με την εσωτερική μετακίνηση υπαλλήλων, ενώ ανακοίνωσε ότι με επιστολή της προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ζήτησε αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων και των υποθέσεων που χειρίστηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα. Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης, έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης έδωσε εντολή να διεξαχθεί ΕΔΕ, από συγκεκριμένο υπάλληλο, από το 2005 μέχρι σήμερα και ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι είναι το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα». Η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα ερευνήσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επενδύσεις, ανέφερε ότι πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου