30.3.12

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επιδοτούμενης κατάρτισης και επανακατάρτισης ανέργων και απειλούμενων από ανεργία στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά, ύψους 8 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε από τον ειδικό γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, Μανώλη Πατεράκη. 
Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και θα υλοποιηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), το οποίο θα αναλάβει τον συνολικό σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγησή του, καθώς και τη διαχείριση και απόδοση στους καταρτιζομένους και των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών επιδομάτων που ανέρχονται σε 7 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.
Το έργο απευθύνεται σε 1.500 άτομα (ανέργους και απειλούμενους από ανεργία) και περιλαμβάνει:
• Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επαγγελματικής εξειδίκευσης.
• Επιδοτούμενη κατάρτιση-επανακατάρτιση καθώς και πιστοποίηση στα εκπαιδευτικά αντικείμενα των σεμιναρίων.
• Ενημέρωση προς τους φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής για τα αυξημένα προσόντα των καταρτιζομένων με στόχο την αξιοποίησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Η δράση αποσκοπεί στην υποστήριξη ανέργων και απειλούμενων από ανεργία εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας ή και διατήρησης της απασχόλησής τους με αναβαθμισμένα επαγγελματικά εφόδια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου