9.3.12

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε ...άδειες εξέδρες !

ΤΑ κρούσματα βίας και η... γνωστή συνταγή των άδειων καθισμάτων στο κλειστό του Ελληνικού, όπου αύριο θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (18:30, ΝΕΤ) είχαν την... τιμητική τους στις δηλώσεις που έκαναν χθες οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ, Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης, αντίστοιχα, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς για 5η συνεχόμενο έτος και οι συνθήκες παραμένουν ίδιες, καθώς θα αγωνιστούν ξανά σε σκηνικό μισοάδειου γηπέδου, μια και οι ομάδες μοιράστηκαν από 900 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις υπό τον φόβο των επεισοδίων. «Από πλευράς Παναθηναϊκού, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ να μπορούν να μιλούν μόνο γι' αυτό. Θέλω οι φίλαθλοί μας να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά να έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους αντιπάλους», ήταν το σχόλιο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι οι «πράσινοι» θα έχουν «μεγαλύτερο κίνητρο επειδή ίσως είναι η τελευταία χρονιά για όλους μαζί», αναφερόμενος φυσικά στα σενάρια περί αποχώρησης των αδελφών Γιαννακόπουλων από τον σύλλογο το προσεχές καλοκαίρι. Στη μικρή προσέλευση του κόσμου στάθηκε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:
«Από πέρσι μέχρι σήμερα δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Αν κάναμε ένα βήμα μπροστά, κάναμε δέκα βήματα πίσω. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και οι φίλαθλοι κουράστηκαν με αυτά τα μέτρα». Αναφερόμενος στον τελικό, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε: «Μπαίνουμε στα καθοριστικά παιχνίδια της χρονιάς και για μας τα πιο δυνατά παιχνίδια είναι απόλαυση. Το μόνο που λείπει από την ομάδα μας είναι η εμπειρία». Από την πλευρά τους, οι δύο αρχηγοί, Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, συμφώνησαν πως «δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι για να γίνει τελικός σε γεμάτο γήπεδο» και ευχήθηκαν «να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε κόσμια πλαίσια, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κερδίσει ο καλύτερος».
Στα αγωνιστικά, στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς «πονοκεφαλιάζει» με την ετοιμότητα των Μπατίστ (διάστρεμμα) και Περπέρογλου (θλάση), οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το παιχνίδι. Προβλήματα έχει και ο Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, καθώς εκτός της δεδομένης απουσίας του ανέτοιμου Βασιλόπουλου, δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Λο, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου