17.3.12

ΑΥΡΙΟ ΠΑΜΕ ...ΚΟΣΚΑΡΑΓΑ στο Ρίντομο !!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΓΑΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Την θλιβερή περίπτωση της Κοσκάραγας που, ενώ περιβάλλεται από ένα απερίγραπτα όμορφο φυσικό τοπίο, έχει γίνει εστία εναπόθεσης μπαζών και άλλων απορριμμάτων, έχουν βαλθεί να «γιατρέψουν» αύριο πολλές δεκάδες εθελοντές, στο πλαίσιο μιας ακόμη θαυμάσιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δυτικής Μάνης «Γαία».
Η «Γαία» λοιπόν με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Δυτικής Μάνης και πολλών ακόμη Συλλόγων από την περιοχή της Μάνης αλλά και μεμονωμένων εθελοντών θα καθαρίσουν την περιοχή της Κοσκάραγας, ενώ μια ομάδα εθελοντών θα κατέβει και στο φαράγγι για την απομάκρυνση διαφόρων απορριμμάτων.
Κάλεσμα προσέλευσης σε αυτή την προσπάθεια απεύθυναν χθες το μεσημέρι, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, η πρόεδρος της «Γαίας», Χριστίνα Κωνστάντιου και ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Παρασκευάς Θεολόγος.
Το ραντεβού για την έναρξη της προσπάθειας έχει καθοριστεί για τις εννέα το πρωί, στην περιοχή της παλιάς γέφυρας. Όταν οι εθελοντές ολοκληρώσουν την αποστολή τους θα έχουν την τύχη να απολαύσουν μανιάτικες γεύσεις που θα τους προσφέρει η «Γαία» και οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν, ενώ θα υπάρχει και μουσική.
Η Χριστίνα Κωνστάντιου σημείωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος για τη συμμετοχή του στον αυριανό εθελοντικό καθαρισμό και γενικότερα για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Πρόσθεσε όμως ότι το εθελοντικό κίνημα πρέπει να αναλάβει ακόμη πιο μαζικές πρωτοβουλίες και να κάνει παρεμβάσεις σε όλο το Νομό.
Όσο για την Κοσκάραγα, σημείωσε ότι είναι ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Δυτικής Μάνης, ωστόσο κάποιοι βιαιοπραγούν σε βάρος αυτής της περιοχής, απορρίπτοντας διάφορα απορρίμματα. Τόνισε όμως ότι εάν ο κόσμος δραστηριοποιηθεί και φροντίσει την περιοχή, τότε αυτοί που τη βρωμίζουν θα αναγκαστούν να αλλάξουν συμπεριφορά και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου