20.4.12

Θα ξεπεράσουν το 1.000.000 οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα

«Θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα» επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στην ομιλία του, στο Ελληνικό Forum 2012 που διοργανώνεται στη Ρόδο από το ρωσικό τουριστικό οργανισμό Labirint με τη συμμετοχή 450 ρώσων τουριστικών πρακτόρων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στη στρατηγική που έχει χαραχθεί τα δύο τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη της ρωσικής αγοράς και στις συντονισμένες ενέργειες Πολιτείας και αρμόδιων φορέων. Το 2009 ήρθαν στη χώρα μας 180.000 Ρώσοι τουρίστες, το 2010 αυξήθηκαν στους 370.000, το 2011 στους 735.000 και το 2012 οι αφίξεις θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η αύξηση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών δεν είναι τυχαία ούτε συμπτωματική αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με νέα visa centers σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, της πρόσληψης επιτόπιου προσωπικού στα προξενεία και της διαφορετικής ερμηνείας των εγκυκλίων για τη Συνθήκη Σένγκεν, ξεκαθάρισε ο κ. Νικητιάδης. Μάλιστα ο Υφυπουργός τόνισε ότι έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον Αντιπρόεδρο και αρμόδιο για θέματα τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.A. Tajani προκειμένου να καταργηθούν οι περιορισμοί για την έκδοση βίζας.
Τέλος ο κ. Νικητιάδης εξήρε και τη συνεργασία Υπουργείου και Εκκλησίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού, για τον οποίο υπάρχει μεγάλη προοπτική στη Ρωσία, με την καταγραφή 300 θρησκευτικών μνημείων σε ολόκληρη τη χώρα και την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ.
Στην τελετή έναρξης των εργασιών του Ελληνικού Forum παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Καμπουράκης και ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Παλογιαννίδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου