9.4.12

Επίσκεψη 40 μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων από το Νομό Μεσσηνίας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της αποτελεσματικής συνεννόησης με τους κατά περίπτωση εκπαιδευτικούς. Έτσι, την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012 το πρωί, 17 παιδιά της Γ’ Τάξης και 23 της Δ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο διευθύνει ο κ. Τάσος Αργυρόπουλος, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Χρύσα Φραγκούλη, Ράνια Ντόκολα, Μαργαρίτα Κολοκοτρώνη και Σταυρούλα Γιαννακοπούλου, βρέθηκαν στο Ωδείο για να ξεναγηθούν στον Κόσμο της Μουσικής, στην Αίθουσα Συναυλιών, αλλά και σε άλλους χώρους του μουσικού ιδρύματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η αίθουσα των κρουστών οργάνων.
Η επίσκεψη αυτή προετοιμάστηκε μεθοδικά με τη φροντίδα του δασκάλου Μουσικής του συγκεκριμένου Σχολείου, κ. Γιώργου Χόχωλη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο για τις επισκέψεις Σχολείων από πλευράς Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, καθηγητή κλαρινέτου και θεωρητικών Σταύρο Βόλλαρη, ο οποίος και υποδέχθηκε τους νεαρούς μαθητές μαζί με τις καθηγήτριες - συνεργάτιδες του Δημοτικού Ωδείου Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου (κρουστά), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (φλάουτο), Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) και Πηνελόπη Κοκορόγιαννη (τρομπόνι).
Οι νεαροί μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ωδείου, είδαν, άκουσαν και έμαθαν για πολλά από τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο, δοκίμασαν να τα παίξουν και οι ίδιοι, έκαναν ερωτήσεις και παρατηρήσεις, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μικρά έργα που έπαιξαν οι καθηγητές και να έρθουν σε επαφή με τη Μουσική, στο πλαίσιο μιας πρωινής ανοιξιάτικης πολιτιστικής εκδρομής.
Πληροφορίες και συνεννόηση για επισκέψεις Σχολείων στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με επικοινωνία στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2721021881).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου