11.4.12

Νέα δόνηση μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αύξηση του επιπέδου της θάλασσας στην 'Ατσεχ

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε νέα προειδοποίηση στον Ινδικό Ωκεανό μετά τους νέους μετασεισμούς που σημειώθηκαν στα ανοιχτά της Ινδονησίας. 
Εξάλλου η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας παρατήρησε αύξηση του επιπέδου της θάλασσας κατά 80 εκατοστά στα δυτικά και τα βόρεια της επαρχίας 'Ατσεχ.
Στο μεταξύ η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε νέα δόνηση μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανοιχτά της επαρχίας 'Ατσεχ.

Σρι Λάνκα: Εκκενώνονται τα παράλια λόγω του φόβου για τσουνάμι από το σεισμό της Σουμάτρας 

Οι αρχές της Σρι Λάνκα εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλο το νησί και διέταξαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατόν προς το εσωτερικό. Η κυβέρνηση φοβάται ότι παλιρροϊκά κύματα θα πλήξουν τα ανατολικά παράλια, μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία. 
"Εγκαταλείψτε αμέσως τα παράλια και ανεβείτε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. "Δεν υπάρχει λόγος πανικού.
 Απειλούνται περισσότερο οι νότιες και ανατολικές ακτές του νησιού, αλλά είναι προτιμότερο και όσοι μένουν σε άλλες περιοχές να φύγουν για τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο", είπε ο υποδιευθυντής του Κέντρου, Σαράτ Κουμάρα.
Κάτοικοι του Τρινκομαλί, ενός λιμανιού στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ότι διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στο Γκάλε, μια άλλη πόλη στα νότια, αναφέρθηκαν παρόμοιες εικόνες εκκένωσης.
Ο σεισμός της Σουμάτρας έγινε αισθητός και στη Σρι Λάνκα, που απέχει περίπου 1.340 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του επικέντρου. Το τσουνάμι του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου