8.4.12

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Απεργούν οι Οδηγοί του ΚΤΕΛ Μεγάλη Πέμπτη-

 Τον δικό τους Γολγοθά θα ζήσουν χιλιάδες ταξιδιώτες, έμποροι, κάτοικοι των νησιών και της υπόλοιπης χώρας, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι οδηγοί των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, oι οποίοι μετά τους ναυτεργάτες επιλέγουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για την απεργία τους.
Ειδικα για την Μεσσηνία αναμένεται  να μην υπάρξει πρόβλημα καθώς το ΚΤΕΛ έχει τεράστιο μεταφορικό έργο ενόψει ΠΑΣΧΑ αλλά αυτό που ενδεχομένως σώσει λίγο την κατάσταση είναι ότι πολλά λεοφωρεία του ΚΤΕΛ¨μας τα δουλεύουν Ιδιοκτητες. 
Υπάρχει ομως κίνδυνος οι Οδηγοί να συγκεντρωθούν στο ΚΤΕΛ στην Αθήνα και να εμποδίζουν την αναχώρηση των λεοφορείων ή να προκληθούν επεισόδια.
Αναλυτικά οι τιμές εισιτηρίων σε όλες τις διαδρομές του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ                                        ΤΙΜΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ                    € 22,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΘΗΝΑ                      € 22,20
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ           € 9,80
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Δ.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΝ    € 26,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ        € 65,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΙΣΘΜΟΣ                     € 15,80
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ                € 43,40
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΟΡΩΝΗ                     € 5,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ               € 7,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΛΑΡΙΣΑ                      € 52,20
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΘΩΝΗ                    € 6,10
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΤΡΑ                        € 22,80
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΥΛΟΣ                         € 6,50
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ                    € 8,10
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ                    € 8,50
Οι οδηγοί θα τραβήξουν χειρόφρενο, επί 24 ώρες, στα λεωφορεία τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλη την Χώρα. Η Μεγάλη Πέμπτη είναι και η μέρα που μετακινείται ηυ συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως και στην Μεσσηνία δεν θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στις χερσαίες μεταφορές, καθώς οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες και οδηγοί των λεωφορείων οπότε δεν θα προχωρήσουν σε απεργία. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν μόνον οι υπάλληλοι-οδηγοί των λεωφορείων. Ωστόσο, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη απεργία της ΠΝΟ θα προκληθεί συγκοινωνιακό μπλακ άουτ.
Οι οδηγοί πήραν την απόφαση αυτή καταγγέλλοντας απολύσεις και αντιδρώντας στην καταγγελία της συλλογικής τους σύμβασης απο τους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, την ημέρα της απεργίας οι οδηγοί ετοιμάζουν συγκεντρώσεις έξω από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου για το πρωί της Δευτέρας, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση στους εργοδότες να παραστούν και να εκθέσουν τις θέσεις τους, σε μία «ύστατη προσπάθεια από πλευράς των εργαζομένων για την αποφυγή μιας κρίσης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού»...messinea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου