10.4.12

Παν.Αλευράς -Το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας στο επίκεντρο !!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, οι μελετητές κ. Κοκκινάκης, Νικολόπουλος, Κουτρουμπής, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων κ. Παν. Γιαννακέας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Μεσσήνης με θέμα: 
«Βελτίωση της 24ης Ε.Ο Λάμπαινα – Αρκαδική Πύλη και της 7ης Ε.Ο. Μεσσήνη – Εύα - Βαλύρα» και συγκεκριμένα: 
1. Για το τμήμα από Λάμπαινα μέχρι Αρκαδική Πύλη περίπου 10 χλμ. της 24ης Ε.Ο., υπάρχει έτοιμη οριστική μελέτη οδοποιίας, υδραυλική, κτηματολόγιο και πράξη αναλογισμού, μελέτη σήμανσης - ασφάλισης και εκτελείται η γεωτεχνική μελέτη.
Η έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων θα γίνει από 20-04-2012 και τα στοιχεία θα δοθούν στους στατικούς μελετητές, οι οποίοι μέχρι 25-05-2012 θα έχουν ολοκληρώσει τα απαιτούμενα τεχνικά έργα. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μέχρι 20-05-2012 θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση και μέχρι 10 Ιουνίου θα υπάρξει απόφαση περιβαλλοντικών όρων από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. .
Ως υποέργο του ανωτέρω γίνεται η ωρίμανση των αναγκαίων έργων οδοποιίας για τη διάβαση της Αρκαδικής Πύλης, ώστε να ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ / ΕΣΠΑ.
2. Για το τμήμα Μεσσήνη – Εύα 7ης Ε.Ο. μήκους 5,6 χλμ. υπάρχει οριστική μελέτη οδοποιίας, κτηματολόγιο και πράξη αναλογισμού που μέχρι 30-04-2012 θα έχει επικαιροποιηθεί με τη νέα νομοθεσία, υδραυλική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, γεωλογική και μέχρι 20-04-2012 η Μ.Π.Ε θα διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση.
3. Για το τμήμα Εύα – Βαλύρα μήκους 4,7 χλμ. έχει παραδοθεί η οριστική μελέτη οδοποιίας και η υδραυλική. Το κτηματολόγιο και η πράξη αναλογισμού μέχρι 30-04-2012 επικαιροποιείται. Αναμένεται η προώθηση και συμπλήρωση της ήδη εγκεκριμένης Μ.Π.Ε και η δημοσιοποίησή της.
 Η μελετητική ωρίμανση όλου του έργου θα είναι έτοιμη προς το τέλος Μαΐου και εντός του Ιουνίου του 2012 να συνταχθούν τεχνικά δελτία για την οριστική ένταξη στο ΔΕΠΙΝ / ΕΣΠΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου