9.4.12

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ-Δέσμευση για αναστολή καταβολής των δύο πρώτων δόσεων

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ιδιαιτέρως θετικό αποτέλεσμα για τα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες επιμελητηρίων έξι νομών και βουλευτές των αντίστοιχων γεωγραφικών περιφερειών.
 Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σαχινίδης, παρά την εξαιρετικώς δύσκολη οικονομική συγκυρία και συμμεριζόμενος τα πολλαπλά και έντονα οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων, δεσμεύθηκε για την αναστολή καταβολής των δύο πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων.
Πιο συγκεκριμένα, για την αναστολή των δόσεων της 30/6/12 και 31/12/12, οι οποίες θα μεταφερθούν για πληρωμή, αντίστοιχα, προστιθέμενες στην προτελευταία και τελευταία δόση αποπληρωμής. Σημειώνεται ακόμη ότι η ανωτέρω δέσμευση αφορά τόσο τα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετετράπηκαν ακολούθως σε πυρόπληκτα όσο και τα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.
Ο κ. Σαχινίδης δεσμεύτηκε και για νέα συνάντηση, με δική του πρωτοβουλία, μεταξύ του ιδίου, των προέδρων των επιμελητηρίων και των διοικήσεων των εμπλεκόμενων τραπεζών, για τη δυνατότητα αντίστοιχων χειρισμών των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και της εξέτασης του επιτοκίου δανεισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου