11.4.12

Εντατικοί έλεγχοι στίς αγορές της Μεσσηνίας !

Ενόψει της αυξημένης ζήτησης κτηνοτροφικών, γαλακτοκομικών κ.λ.π.  προϊόντων, η οποία παρατηρείται στην τοπική αγορά την περίοδο των εορτών, δόθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή, να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των καταναλωτών και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σ΄ αυτήν την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να φροντίσουμε και να εργαστούμε για τη διατήρηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της αγοράς και των καταναλωτών.   Συγκεκριμένα, έλεγχοι από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας πραγματοποιούνται εδώ και αρκετές ημέρες σε όλο το Νομό.
 Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να προσέχουν τη σχέση ποιότητας και τιμής, ώστε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αγορές. Η τιμή του προϊόντος στο ράφι να είναι η ίδια με την τιμή που θα πληρώσουν στο ταμείο, να παίρνουν απόδειξη πληρωμής και να εξετάζουν τις αποδείξεις και ιδιαίτερα τα ποσά σε περίπτωση προσφορών. Να πραγματοποιούν αγορές από νόμιμα σημεία πώλησης, να διαβάζουν τις ετικέτες  και να προσέχουν τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης των προϊόντων.
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει σε όλα τα είδη που προσφέρουν στους καταναλωτές να αναγράφουν το είδος, την ποιότητα, την χώρα προέλευσης και την τιμή του προϊόντος.
Τέλος ο κ. Αλευράς τόνισε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προτιμούν τοπικά προϊόντα, με σκοπό τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου