11.4.12

Πάσχα με …Φρέντο και Φραπέ στους πεζόδρομους τις πλατείες και τις παραλίες !!

 Γράφει ο Μεσσήνιος
Που καιρός για μεγάλες βόλτες. Οι  Καλαματιανοί από  ότι φαίνεται θα τη βγάλουν φέτος κατ οίκον με φρέντο και φραπέ  στους πεζόδρομους  στις πλατείες και τις παραλίες και  φυσικά …φαγητό στο σπίτι.
Βέβαια θα μας έρθουν και οι «Αθηναίοι», δηλαδή οι  Μεσσήνιοι   της διασποράς, αν και αυτό το κύμα αναμένεται να είναι μικρότερο φέτος καθώς η ακρίβεια  τους πλήττει εξίσου.
Το σέρβις του Ι.Χ οι βενζίνες και τα διόδια κάνουν πλέον την μετακίνηση πολύ δύσκολη .
Η οικονομική δυσπραγία καταγράφεται και στα κρεοπωλεία. Πάνε οι εποχές με τα 14 κιλά αρνιά που το λίπος τους έσβηνε τα κάρβουνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι τα κιλά πέφτουν ενώ πολλοί επιλέγουν  πλέον μισό αρνί ή κάποιες μερίδες για την Κυριακή του Πάσχα.
Αυτό που ξεχωρίζει κυρίως σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι πολλοί Μεσσήνιοι  αγοράζουν, όχι ολόκληρο το αρνί, αλλά το μισό και σε πολλές περιπτώσεις το 1/3 ή ακόμα και το 1/4 της ποσότητας από ένα ολόκληρο αμνοερίφιο.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, αρκετοί δεν θα τηρήσουν φέτος για οικονομικούς λόγους το έθιμο του οβελία στην σούβλα, αλλά θα περιοριστούν σε ψήσιμο ενός… μέρους του αρνιού στο σπίτι.
Γενικά οι  Μεσσήνιοι  είναι επιφυλακτικοί στις αγορές των κρεάτων για το Πάσχα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κρεοπώλες  υπάρχει μια πτώση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι.
Πάντως, οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια βρίσκονται 1,5 ευρώ περίπου μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι  Καλαματιανοί κρεοπώλες δεν συνηθίζουν να πωλούν με πίστωση στους πελάτες, με εξαίρεση μόνο ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως άτομα τρίτης ηλικίας…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου