26.4.12

Το ....έριξαν στο φθηνό κρέας οι Ιταλοί λόγω κρίσης !!

Σύμφωνα με έρευνα του συνεταιρισμού αγροτών και κτηνοτρόφων Coldiretti, οι Ιταλοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, αγοράζοντας, μεταξύ των άλλων, και πιο φθηνό κρέας.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, το 43% των πολιτών έχει αλλάξει τις συνήθειές του, και έχει αρχίσει να αγοράζει κρέας σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Το φιλέτο αφήνει όλο και πιο συχνά την θέση του στις χοιρινές μπριζόλες, στην γλώσσα, στον πατσά και στην κοιλιά βοδινού στην σχάρα.
Το 35% των ιταλών που απάντησε στην έρευνα της Coldiretti τονίζει ότι δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην οικονομική παράμετρο, το 7% ότι προσπαθεί να εφευρίσκει και νέες, πρωτότυπες συνταγές, ενώ μόνο το 50% δηλώνει ότι ψωνίζει ακριβώς το ίδιο κρέας και τρόφιμα με τις "χρυσές", πριν την οικονομική κρίση, εποχές.
Οι υπεύθυνοι του ιταλικού συνεταιρισμού αγροτών και κτηνοτρόφων προτείνουν και συνταγές του παρελθόντος, που προβλέπουν και τη χρήση λαιμού από βοδινό, "μια γευστικότατη εναλλακτική, για "ραγού" (κιμά με σάλτσα ντομάτα που χρησιμοποιείται για τα μακαρόνια) , κεφτέδες και για εδέσματα που συνοδεύονται απο βραστά λαχανικά".
Έρευνα, τέλος, του Στατιστικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, Istat, αποκαλύπτει, παράλληλα, ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, το 87% των οικογενειών, αποφάσισε να αναδιοργανώσει τα κριτήρια και να περιορίσει το ανώτατο όριο εξόδων, σε ότι αφορά τις μηνιαίες αγορές τροφίμων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου