9.4.12

Εκτός απ' το Παρίσι και τα Φιλιατρά, Πύργο του Αϊφελ απέκτησε και η Σαγκάη !!

Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία και Γερμανία, είναι μερικές από τις χώρες που υπάρχουν πια και στην Κίνα.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη στα προάστια της Σαγκάης, που εμπεριέχει όλες τις παραπάνω χώρες! Σας ακούγεται παράξενο; Μήπως τρομακτικό; Η αλήθεια είναι, πως είναι.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο ισπανός φωτογράφος Πάμπλο Κονέζο ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Κίνα, βρέθηκε μπροστά σε αυτό το πολύ περίεργο πρότζεκτ, ευρωπαϊκού χαρακτήρα.
Αντίγραφα χωρών όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γερμανία κατασκευάζονται με στόχο να φιλοξενήσουν τους πιο εύπορους Κινέζους. Απώτερος σκοπός της ιδιαίτερης αυτής ιδέας είναι να αποσυμφορηθεί η Σαγκάη με το σχέδιο να προβλέπει ότι το 2020 τα ευρωπαϊκού τύπου κτίρια, θα στεγάσουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Προς το παρόν, όλες οι πόλεις θυμίζουν πόλεις -φαντάσματα. Μοιάζουν περισσότερο με κινηματογραφικά στούντιο παρά, με πραγματικές πόλεις.
Πολλοί δε Κινέζοι επιλέγουν την απομίμηση της πόλης του Τάμεση για τις γαμήλιες φωτογραφίες του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως έχουν τις αντίστοιχες γεωγραφικές γνώσεις αφού σε ερώτηση του φωτογράφου αν γνωρίζουν κάτι για την Γαλλίας απαντούν αρνητικά.iefimerida.gr
ΒΡΕΤΑΝΙΑ made in China 
ΓΑΛΛΙΑ made in China
ΟΛΛΑΝΔΙΑ made in China 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ made in China

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου