11.4.12

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ !!

Εκλογές απόλυτης αβεβαιότητας δείχνει νέα δημοσκόπηση !! 
Τον κώδωνα του κινδύνου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κρούει το Βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, καθώς ακόμα και αθροιστικά τα δύο κόμματα δεν φθάνουν στο απαραίτητο ποσοστό για την επίτευξη αυτοδυναμίας.
 Η νέα Βουλή αναμένεται να είναι εννιακομματική, με έντονο τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος. Σημειώνεται ότι η πρόθεση για αποχή έχει περιοριστεί ιδιαιτέρως, με τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους να δηλώνουν πρόθυμοι να προσέλθουν στις κάλπες. 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την παρούσα μέτρηση, το 89% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, ενώ όπως φαίνεται -βάσει των σημερινών ποσοστών- και τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί συγκεντρώνουν 33,5%, συνεπώς ακόμα και συνεργαζόμενα δεν υπερβαίνουν το όριο της αυτοδυναμίας.
 Είναι, δε, ενδεικτικό της ατμόσφαιρας, ότι το 52% των πολιτών προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι του 17% που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος. Επιπλέον, το 8% ζητεί οικουμενική κυβέρνηση, το 7% κυβέρνηση με "Νέα Πρόσωπα/Νέα Κόμματα" και το 3% ζητεί κυβέρνηση τεχνοκρατών. Απ' όσους επιλέγουν "κυβέρνηση συνεργασίας", το 26% προτιμά "κυβέρνηση αριστερών κομμάτων", ενώ το 10% κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Απ' όσους επιλέγουν "αυτοδύναμη κυβέρνηση", το 9% προτιμά τη ΝΔ, το 2% ΠΑΣΟΚ και το 1% ΚΚΕ.
 Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα αποτελέσματα είναι: 
 ΝΔ: 19%
ΠΑΣΟΚ: 14,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 13%
ΔΗΜΑΡ: 12%
ΚΚΕ: 11%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 11%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΛΑΟΣ: 3%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 3%
ΔΗΣΥ: 2%
Δράση: 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Λοιπά κόμματα: 3,5%
Αποχή/Λευκό/Άκυρο: 19%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου