9.4.12

Κουσελάς σε Χρυσοχοϊδη για το εκλογικό επίδομα των αστυνομικών !!

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, ζητά να χορηγηθεί το εκλογικό επίδομα και στους αστυνομικούς υπαλλήλους. 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ώς εξής: 
 «Αγαπητέ Μιχάλη, Γίνομαι συνεχώς αποδέκτης διαμαρτυριών από φορείς του αστυνομικού προσωπικού, οι οποίες αφορούν στη μέχρι σήμερα εξαίρεσή του από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος που προβλέπεται για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές . Ωστόσο θεωρώ ότι το αίτημά τους είναι απολύτως εύλογο, τη στιγμή που ήδη υπάρχει μέριμνα, με σχετική Υπουργική τροπολογία, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το επίδομα αυτό να χορηγηθεί, σε μια σειρά κατηγοριών άλλων εργαζομένων, (των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, στους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών κλπ), που θα απασχοληθούν με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι το αστυνομικό προσωπικό συμβάλλει ουσιαστικά στη γενικότερη ομαλή διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που ωστόσο συνεπάγεται πρόσθετα καθήκοντα και καταπόνησή του, σχετιζόμενα με: -τη φρούρηση εκλογικών τμημάτων, εκλογικών κέντρων, τη συνοδεία και τη μεταφορά του εκλογικού υλικού, -τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα τάξης για τη διενέργεια προεκλογικών ομιλιών και συγκεντρώσεων, - την επίδοση της αλληλογραφίας διορισμού εφορευτικών επιτροπών. - την αναστολή αδειών του ένστολου προσωπικού και τη θέση του σε επιφυλακή μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών.
Πιστεύω πως οι παραπάνω πρόσθετες απαιτήσεις, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν εξαίρεση του αστυνομικού προσωπικού από τη χορήγηση ενός αξιοπρεπούς εκλογικού επιδόματος. Τυχόν εξαίρεση θα λειτουργήσει, άλλωστε, σε βάρος της αναγκαίας αναγνώρισης της συμβολής του, συνεπώς και του ηθικού του.
Γι’ αυτό, σε παρακαλώ να μεριμνήσεις ώστε να συμπεριληφθεί και το αστυνομικό προσωπικό στη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου