25.4.12

Στον τελικό του Champions League η Τσέλσι

Η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από τη Μπαρτσελόνα, σ΄ένα συγκλονιστικό ματς στο "Καμπ Νου". 
Οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς κι έτσι πήραν την πρόκριση για τον τελικό της 19ης Μαϊου στο Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπάγερν.
Ενώ η Τσέλσι κρατούσε σχετικά εύκολα το "μηδέν", μέσα σ΄ένα δεκάλεπτο διαλύθηκαν τα πάντα. Ο Μπουσκέτς άνοιξε το σκορ στο 35΄, μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Κουένκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τέρι χτύπησε με το γόνατο τον Σάντσες εκτός φάσης, όμως έγινε αντιληπτός από τους διαιτητές και αποβλήθηκε. Στο 43΄ ο Μέσι έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ινιέστα ο οποίος έγραψε με πλασέ το 2-0.
Η "Μπάρτσα" ήταν σε τροχιά πρόκρισης και στο "Καμπ Νου" άρχισαν οι ετοιμασίες για το πάρτι, τις οποίες όμως διέκοψε πολύ γρήγορα ο Ραμίρες! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος "κρέμασε" από μακριά τον Βαλντές και διαμόρφωσε σκορ πρόκρισης για την Τσέλσι. Το β΄ ημίχρονο άρχισε με "σφυροκόπημα", που απέδωσε ένα πέναλτι για τη Μπαρτσελόνα, το οποίο κέρδισε ο Φάμπρεγας από τον Ντρογκμπά. Στο 49΄ ο Λιονέλ Μέσι ήταν έτοιμος να σκοράρει για 15η φορά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Οσο περνούσε ο χρόνος, τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους γηπεδούχους, ενώ οι "Μπλε" του Ρομπέρτο Ντι Ματέο άρχισαν σιγά σιγά να πιστεύουν στο θαύμα. Στο 83΄ με ατομική ενέργεια ο Μέσι έστειλε τη μπάλα ξανά στο "σίδερο".

Η "Μπάρτσα" δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της, καθώς στους δύο ημιτελικούς είχε τέσσερα δοκάρια (!), αλλά αυτό δεν μειώνει την τεράστια επιτυχία της Τσέλσι, που απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και με παίκτη λιγότερο. Κατάφερε όχι μόνο να πετύχει το γκολ πρόκρισης με τον Ραμίρες, αλλά να ισοφαρίσει με τον Φερνάντο Τόρες στο 92΄.
Διατητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία) Κίτρινες: Ινιέστα, Μέσι - Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ Κόκκινη: Τέρι (37΄) Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μασεράνο, Πουγιόλ, Πικέ (26΄λ.τρ.
Ντάνιελ Αλβες), Κουένκα (68΄ Τέγιο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (74΄ Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες.
ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ (12΄λ.τρ.
Μποσίνγκουα), Κόουλ, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Μεϊρέλες, Ραμίρες, Μάτα (58΄ Καλού), Ντρογκμπά (80΄ Τόρες).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου