23.4.12

Τατούλης : «Κουφάρι» η «Costa Navarino» χωρίς πρόσβαση…

«Ιατρικός Τουρισμός ή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών υγείας και τουρισμού προς μια Αειφόρο Ανάπτυξη της Περιφέρειας», είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα από  τις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.
Την ημερίδα διοργάνωσε ο Χάρης Σαββίδης, ιδρυτικό μέλος της "Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ"  , αρχιτέκτονας με εμπειρία στη μελέτη κτηρίων υγείας και τουρισμού, με  τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης τάχθηκε υπέρ της μεταβίβασης των ευθυνών στον τομέα υγείας στις περιφέρειες της χώρας: «Η νέα περίθαλψη του τόπου δεν θα πρέπει να είναι άλλη από την δημιουργία προϋποθέσεων ενός καινούργιου ανταγωνιστικού πεδίου, με κέντρο την περιφέρεια της χώρας, που  οι καινούργιοι θεσμοί απαλλαγμένοι απ την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων χρόνων , θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο  ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να έρθουν στην ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης».
Αναφορικά με την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, ο Πέτρος Τατούλης διαπίστωσε: «Το Costa Navarino, θα είναι σε δύο χρόνια ένα κουφάρι, αν δεν  διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα και αν δεν βελτιώσουμε τις υποδομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αν δεν κάνουμε τίποτα στον τομέα της ανάπτυξης, θα κλαίμε πάνω από το πτώμα της περιφέρειάς μας»
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:
- Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας:
«Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποδομές και η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη»
- Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας:                                                                    
 «Τουρισμός και Υπηρεσίες Υγείας. Ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας»
- Δημήτρης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας:
 «Ο επαγγελματικός κόσμος της Μεσσηνίας μπροστά στις νέες προκλήσεις»
- Λυκούργος Λιαρόπουλος, Ομ. καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποψήφιος Β’ Αθηνών με τη "Δράση":
«1974-2012. Η παροχή υγείας στην Ελλάδα και η διάχυσή της ανά την επικράτεια. Προοπτικές μετά την κρίση»
/- Δημήτρης Δημητριάδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κέντρων Αιμοκάθαρσης "Μεσόγειος":
«Τα Κέντρα Αιμοκάθαρσης και οι τουριστικοί προορισμοί. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα».
- Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας: «"Η εμπειρία μας από την Τριφυλία. Βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές»
- Πάνος Μινογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. - Διοικητής Γ.Ν.Α. "Άγιος Σάββας", λέκτορας Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήμιο Columbia:
«Τουρισμός και Υγεία: Προοπτικές, προκλήσεις και προβλήματα»
- Γιώργος Χατζηιωσήφ, Γενικός διευθυντής της Costa Navarino:
«"Τουρισμός και Medical Wellness»
- Κώστας Ανδριανόπουλος διευθυντής του "Electra Hotel & Spa":
«Η Καλαμάτα ως city-break προορισμός. Ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες»
- Τόνια Επιφάνη ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου "Τ&Τ executive" και της επωνυμίας www.medicaltravelingreece.com:
«Ταξιδιωτικά γραφεία και Ιατρικός Τουρισμός - υποστήριξη και προβολή»
- Ηλίας Μόσιαλος, Πρώην υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics:
«Η προοπτική πέραν της Δημοσίας Διοίκησης. Μια νέα ανάπτυξη πέρα από τις δυνατότητες του σημερινού κράτους»
Ακολούθησαν δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης: Η πρώτη με θέμα "Μεταπολίτευση και υποδομές υγείας. Η παροχή υπηρεσιών στην νεοελληνική περιφέρεια" (Κυριάκος Κυριακίδης, Λυκούργος Λιαρόπουλος και Ηλίας Μόσιαλος).
Η δεύτερη με θέμα: "Η ιδιωτική πρωτοβουλία, η παροχή υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός. Προοπτικές στη σημερινή πραγματικότητα" (Δημήτρης Δημητριάδης, Στέφανος Μάνος και Γιώργος Χατζηιωσήφ).
Η ημερίδα έκλεισε με το θέμα "Μετά την κρίση. Η αξιοποίηση των εθνικών κεφαλαίων και η ανάπτυξη της περιφέρειας", το οποίο ανέπτυξε ο Χάρης Σαββίδης..pelopsnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου