9.4.12

EΡT: Μείωση στις αμοιβές παρουσιαστών έως και 90%

Σε θέματα επικαιρότητας και σχεδιασμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
      Αναφερόμενος στη διαδικασία ανάθεσης εξωτερικών παραγωγών ο κ. Ταγματάρχης δήλωσε πως στην περίπτωση που η ΕΡΤ αναθέτει εξωτερική παραγωγή, θα θέτει ως όρο στην ανάδοχο εταιρεία τη χρησιμοποίηση των στούντιο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στο κτίριο της Κατεχάκη, με κοστολόγιο που έχει ήδη αποφασισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, εκτός και αν ο παραγωγός εντοπίσει ευνοϊκότερους όρους στην αγορά και με την προϋπόθεση, ότι η ΕΡΤ δεν χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της για δικές της εσωτερικές παραγωγές. "Μεγιστοποιούμε την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικοτεχνικών μας υποδομών για να περιορίσουμε κάθε είδους κόστος" δήλωσε.
      Επίσης ανακοίνωσε, πως για πρώτη φορά, στο πλαίσιο ισχυροποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, έπειτα από διαβούλευση τεσσάρων μηνών με εκτελεστές παραγωγής, η ΕΡΤ για να αποπληρώσει μια παραγωγή, θα πρέπει να έχει ένα πιστοποιητικό καλής διαχείρισης από ορκωτό λογιστή που θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικό έλεγχο και θα διαβεβαιώνει για την ορθή πορεία των εξόδων.
      Απαντώντας σε δημοσιεύματα και σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την αξιολόγηση και την κοστολόγηση εκπομπών, ο κ. Ταγματάρχης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής εκπομπών και στην αξιολόγησή τους από τις αρμόδιες επιτροπές και παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία εσωτερικών και εξωτερικών παραγωγών.  "Στο γενικό σύνολο κόστους εξωτερικών και μικτών παραγωγών από το 2008 έως το 2011 έχουμε μείωση 59%, ενώ στις αμοιβές παρουσιαστών πρωινής γραμμής- πρωινής ενημέρωσης το ποσοστό μείωσης αυτό το χρονικό διάστημα είναι 90%" ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: "Όλες οι παραγωγές έχουν εγκριθεί από το ΔΣ. Κάθε καλόπιστος μπορεί να αξιολογήσει τα στοιχεία".

      Στη συνέχεια, μιλώντας για την κάλυψη της επερχόμενης εκλογικής περιόδου, ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπε πως είναι ανοιχτή η συζήτηση για να βρεθεί ο καλύτερος τηλεοπτικός τρόπος κάλυψης αυτής. Πρόσθεσε δε πως είναι θέση και πρόταση προς τη διακομματική επιτροπή της ΕΡΤ να βρεθεί και να συμφωνηθεί για πρώτη φορά ένας τυποποιημένος τρόπος κάλυψης των προεκλογικών συγκεντρώσεων και εκστρατειών ώστε να ελεγχθεί το κόστος. "Πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων", δήλωσε, αναφερόμενος και στο επικείμενο πρόβλημα της μισθοδοσίας των "εκτός έδρας" των εργαζομένων που θα εργαστούν για την προεκλογική περίοδο σε σχέση με τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ.
Ο κ. Ταγματάρχης εξήγγειλε τη δημιουργία του πρώτου μουσείου οπτικοακουστικών μέσων, στο οποίο θα εκτίθεται το αρχείο του ΙΟΜ, της βιβλιοθήκης της εταιρείας καθώς και παλιά αντικείμενα.
      Ενημέρωσε για τη διαδικασία ενσωμάτωσης της ΕΤ1 και του καναλιού Prisma με το Μ. Σάββατο να προβάλεται η πρώτη ταινία υποτιτλισμένη για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, καθώς και νέες παραγωγές εκπομπών όπως ο "Εξάντας" και το "Μονόγραμμα" που θα απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. "Σε συνεργασία με τα σωματεία ΑμεΑ προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, ώστε να μην γκετοποιούμε, αλλά να διοχετεύουμε τις παραγωγές στο ευρύ κοινό" πρόσθεσε.
      Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία αθλητικού ιστότοπου και webtv με αθλητικό περιεχόμενο, έτσι ώστε όλες οι αθλητικές διοργανώσεις να είναι προσβάσιμες στο κοινό και μέσω διαδικτύου, καθώς και στις εφαρμογές για iphone, ipad και android που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός τουριστικού χάρτη στον ιστότοπο της σελίδας της ΕΡΤ σε συνεργασία με την εκπομπή "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" όπου θα προβάλλονται όλα τα βίντεο και όλο το διαθέσιμο υλικό της εκπομπής.
      Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες χωροταξικής ανακατανομής υπηρεσιών της ΕΡΤ ο κ.Ταγματάρχης δήλωσε πως βρίσκεται σε διαδικασία η μερική συγκέντρωση μονάδων και λειτουργιών στο Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τα κτίρια στην Κατεχάκη και στη Ρηγίλλης.
      Ερωτώμενος για την προβολή σειρών μυθοπλασίας δήλωσε πως έχει ολοκληρωθεί η τελική διαδικασία επιλογής πριν ένα μήνα, αλλά δεν επιθυμεί, εν όψει εκλογών και ενδεχόμενης αλλαγής της διοίκησης, να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση. Με το ίδιο σκεπτικό απάντησε στο ερώτημα αν θα πληρωθεί η θέση της γενικής διευθύντριας Τηλεόρασης της ΕΡΤ μετά από την παραίτηση της κυρίας Λένας Χοϊδά. "Ακολουθώντας το πνεύμα του νόμου και στο πλαίσιο μιας ορθόδοξης διαδικασίας δεν θα ήθελα να δεσμεύσω την όποια επόμενη διοίκηση σε μια θέση- κλειδί", πρόσθεσε.
      Τέλος, πρόσθεσε πως το ΔΣ ενέκρινε το πλαίσιο διαχείρισης της Επιτροπής Κινηματογραφικών Παραγωγών του 1,5% για την ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφικής Παραγωγής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου