27.4.12

H κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Μαρτίνου στη «μάχη» των λαϊκών συνοικιών της Περιφέρειας Αττικής‏

Ένα πρόσωπο νέο, φρέσκο, μορφωμένο και… κόρη ενός εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων εφοπλιστών, του Θανάση Μαρτίνου, κατεβάζει η ΝΔ  για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Αν και η Γεωργία Μαρτίνου έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε σπουδές και εργασίες στο χώρο της Ναυτιλίας να επιδείξει στους ψηφοφόρους της, ωστόσο η εκλογική περιφέρεια που επέλεξε να πολιτευτεί μόνον ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί. 

Και αυτό διότι μια κόρη μεγαλοεφοπλιστή που εργάζεται σε ναυτιλιακή με έναν αξιοθαύμαστο μισθό (και περιουσία) εν μέσω κρίσης πως θα μπορέσει να «μιλήσει» στους κατοίκους των Μεγάρων, του Μενιδίου, της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου, περιοχές όπου η ανεργία και η εγκληματικότητα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά και πλήττονται περισσότερο από τα οικονομικά μέτρα. 

Είναι προφανές ότι η Γεωργία Μαρτίνου δύσκολα θα πείσει τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής, παρά τις διαβεβαιώσεις της μέσω facebook ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματα των πολιτών. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι ήδη εξαγριωμένοι με τους πολιτικούς – υποστηρικτές του Μνημονίου ή τους γνωστούς «bon viver» του Κοινοβουλίου και ίσως η κόρη του γνωστού εφοπλιστή γίνει το «κόκκινο πανί».

Η παρθενική της εμφάνιση όμως στο πολιτικό προσκήνιο στις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου , πέραν της φιλίας της με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, υποδηλώνει και την προθυμία του κόμματος να στείλει… ακριβοθώρητα πρόσωπα σε λαϊκές συνοικίες, πρόσωπα που αν μη τι άλλο θα επιχειρήσουν να κερδίσουν με κόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η ίδια η Γεωργία Μαρτίνου πάντως είχε δηλώσει πρόσφατα ότι βάζει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς πιστεύει ότι είναι ο μόνος που έχει τη γνώση και την ικανότητα να δώσει άμεσες, ρεαλιστικές και υπεύθυνες λύσεις.


Ποια είναι η Γεωργία Μαρτίνου

Η υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής ανήκει στο κλειστό λόμπι των μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας, απόφοιτος του Κολεγιού Αθηνών και με σπουδές στο εξωτερικό. Στον πολιτικό στίβο εισήλθε το 2010, όταν εξελέγη πρώτη σε ψήφους στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου. 

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και εισήχθη 9η στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική στο Λονδίνο.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός που θα την βοηθήσει καθώς στο Υπόλοιπο Αττικής υπάρχουν οι ΧΥΤΑ. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να έρχεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να συζητά τα προβλήματα που τους απασχολούν, έχει δηλώσει.     

Εφοπλιστική οικογένεια

Ο  πατέρας της, Θανάσης Μαρτίνος, διαθέτει 27 πλοία, χωρητικότητας 3.141.861 dwt και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους εφοπλιστές της χώρας. Διετέλεσε και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. 

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία σημαντική στροφή προς το εθνικό νηολόγιο και έχει αγοράσει σημαντικό αριθμό πλοίων με ελληνική σημαία. 

Ο κ. Θ. Μαρτίνος πριν χρόνια ήταν ανάμεσα στους εφοπλιστές που συζητούσαν να συμμετάσχουν στον πολυμετοχικό Ολυμπιακό, ενώ η κοινωνική του προσφορά με δωρεές είναι πολύ γνωστή εδώ και χρόνια.  Α.Γ.Newpost

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου