5.4.12

Ντόμινο τηλεοπτικών εξελίξεων σε Mega, Antenna, Star, Alpha, ΣΚΑΪ

Το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει, όπως και οι συνήθειες του μέσου Έλληνα, άλλωστε. Οι όροι «μειώσεις και περικοπές» ισχύουν και για τα τόσο προβεβλημένα και με παχυλούς μισθούς πρόσωπα, την ώρα που οι τηλεοπτικές εισαγωγές από Τουρκία και Μπόλιγουντ καλά κρατούν.
Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκαν και πάλι περικοπές μισθών στο Mega. 
Στο Star μετά την απόλυσης δύο προσώπων από την εκπομπή «Μίλα» και αναφερόμαστε στις Σοφία Βόσσου και Σάννυ Μπαλτζή, ήρθε και το «κόψιμο» του Made in Star» όπως πρώτο το iefimerida είχε γράψει.
Δυσοίωνες οι προβλέψεις και για τα λοιπά κανάλια. Το Dancing with the Stars μετατέθηκε για του χρόνου. Την ίδια οδό ακολούθησε και το Master Chef 2. Στο προσκήνιο ήρθε και η φήμη, ότι το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Μega θα αναλάβουν οι Δημήτρης Ουγγαρέζος και Μαίρη Συνατσάκη, στο πλαίσιο φθηνότερης παραγωγής. Όποια συμφωνία και αν προωθήσει το Μεγάλο Κανάλι για του χρόνου, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θα υπάρξει ψυχαγωγική εκπομπή το πρωί, θα είναι πολύ χαμηλού budget.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Antenna που πολλά ακούγονται για το αν θα συνεχιστεί το διευρυμένο Πρωινό πρόγραμμα και τη νέα σεζόν, κάτι που έχει ωθήσει τον Alpha να εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την Ελένη Μενεγάκη στην πρωινή ζώνη με ολική αλλαγή στο πρόγραμμα, αφού αυτή τη στιγμή επί της ουσίας δεν υπάρχει πρωινή βάρδια. «Αγκάθι» αποτελούν τα μειωμένα διαφημιστικά έσοδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής που σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Ένα ακόμη θέμα που συζητάται προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα είναι η μεταφορά του Αlpha εξολοκλήρου στα Studio Pro. Αυτή τη στιγμή, ο Alpha στεγάζεται κυρίως στην Κάντζα ενώ οι ψυχαγωγικές εκπομπές βρίσκονται στα Studio Pro. Αν συγκεντρωθούν όλες σε ένα χώρο, θα υπάρχει μείωση εξόδων.
Και ενώ το τηλεοπτικό μέλλον διακυβεύεται, στο Star μετά το Πάσχα ξεκινά το νέο πρόγραμμα με πιθανότερη ημερομηνία εκκίνησης την 17η Απριλίου. Η Ελεονώρα Μελέτη μετακινείται στη μεσημεριανή ζώνη, απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη και συγκεκριμένα 1μ.μ.-2:45 μ.μ. Τι συνεπάγεται αυτό; Επανασχεδιασμό προγράμματος. Αυτές τις μέρες πρέπει να παρθεί απόφαση σχετικά με την ώρα προβολής του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων, το οποίο βγαίνει στον «αέρα» στις 12:30 μ.μ. Αφού η πρωινή ζώνη καταργείται και ξεκινά στη μία επί της ουσίας, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει τρία σενάρια: το δελτίο να βγαίνει στις 12:45, να ξεκινά η βάρδια ένα τέταρτο νωρίτερα δηλαδή, γεγονός που μας οδηγεί στο σενάριο β, που θέλει να μειώνεται η διάρκεια του κεντρικού δελτίου ως φυσικό επακόλουθο και να τελειώνει νωρίτερα, είτε γ, το δελτίο να βγαίνει γύρω στις 5μ.μ.
Όπως και να έχει, το σχεδόν σίγουρο είναι πως θα μειωθεί η διάρκεια των δελτίων κάτι που προοιωνίζει και άλλες απολύσεις, μετά εκείνες των εργαζομένω στο Made In Star.
Όσο για το κανάλι του Φαλήρου, φήμες που μάλλον έχουν συζητηθεί και εκτενέστερα από τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ θέλουν το δίδυμο Λυριντζή-Οικονόμου να αντικαθίσταται από τον Γιώργο Αυτιά τις καθημερινές, λόγω υψηλότερων ποσοστών τηλεθέασης που συγκεντρώνει o δεύτερος. Μάλιστα σε συνομιλία μας με διευθυντικό στέλεχος του καναλιού εκμαιεύσαμε πλαγίως την πληροφορία, αφού η απάντηση του για το ενδεχόμενο «κόψιμο» του διδύμου ήταν αρνητική με την προσθήκη «τουλάχιστον όχι για φέτος»..iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου