11.4.12

Από το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank στη… Γλυφάδα!!

Μια εθελοντική ενέργεια για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών έδωσε αφορμή για έμπνευση και οικολογική ευαισθητοποίηση στο ΤΤ, για τη στήριξη του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ». 
Μόλις πριν ένα χρόνο, ξεκίνησε η λειτουργία του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ενός πρωτοποριακού διαδραστικού περιβαλλοντικού μουσείου που ανεγέρθηκε με τη στήριξη του ΤΤ στην Costa Navarino, σε μία περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά, τη Μεσσηνία.
Αγρυπνίες
Στην παραλία του Navarino Dunes στην Costa Navarino, το περασμένο καλοκαίρι, κάποια άτομα έκαναν αγρυπνίες τις νύχτες. Στελέχη του ΤΤ που είχαν επισκεφθεί το μουσείο, πήγαν πιο κοντά για να δουν τι συμβαίνει… Μικρά παιδιά, εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, εξοπλισμένοι με λεπτές κουβερτούλες, φυλούσαν όλη νύχτα στην ακροθαλασσιά τα αυγά που είχαν εναποθέσει οι θαλάσσιες χελώνες μέσα στην άμμο, φροντίζοντας να διώχνουν τις νυφίτσες, τις αλεπούδες και τα τρωκτικά της περιοχής που τα έβλεπαν σαν λαχταριστό γεύμα.
Ο Σύλλογος «ΑΡΧΕΛΩΝ» Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ευαισθητοποιήθηκε από τη φιλότιμη αυτή προσπάθεια για την προστασία του σπάνιου αυτού είδους και αποφάσισε να επικοινωνήσει με το Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» για να στηρίξει τις δραστηριότητές του.
Το ΤΤ πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις περίθαλψης θαλάσσιων χελωνών που διατηρεί ο Σύλλογος στη Γλυφάδα και φωτογράφησε την Cleo, τη Σταυρούλα, τον Κουρσάρο, τον Πέτρο, τη Λάρα και τα υπόλοιπα συμπαθητικά χελωνάκια, που περιθάλπονται στις δεξαμενές τους, για να δυναμώσουν και να βγουν κάποια στιγμή στο απέραντο γαλάζιο. Βοηθήστε και εσείς!
Αν θέλετε και εσείς να μας βοηθήσετε να στηρίζουμε το Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα δύο μας καταστήματα στην περιοχή της Γλυφάδας (Κατ. Άνω Γλυφάδας, Λ. Γούναρη 131 & Ιθάκης 18 – Κατ. Γλυφάδας, οδός Μαραγκού 3), κοντά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Τα ειδικά donation box που φτιάξαμε σε συνεργασία με το Σύλλογο
περιμένουν τη δική σας συμβολή! blog.ttbank.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου