17.5.12

ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ ...ΑΛΕΞΗ-"Μετά τις 17 Ιουνίου ... δε θα μας χωράνε αυτά τα έδρανα" !!

 ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ  ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕΣ.....ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ + 50 !!
Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σαφώς προεκλογικό κλίμα. Αισιόδοξος για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάρρευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε "στις 17 Ιουνίου και μετά θα είμαστε περισσότεροι, δε θα χωράμε σε αυτά τα έδρανα".
Επιτιθέμενος στο Ευ.Βενιζέλο, και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άλλωστε, με βάση τα ποσοστά, είναι ο κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι "στις κάλπες εκ νέου μας οδηγεί η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στην εφαρμογή του Μνημονίου". Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι "εφευρίσκει ανύπαρκτους κινδύνους, συνεργώντας με περισσή ανευθυνότητα στη διαδικασία της τοπικής ασφυξίας".

"Αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου ο Σαμαράς, όταν δεν θυμάται τη νωπή υπογραφή του για το Μνημόνιο. Έχει υπογράψει, εγγυηθεί προσωπικά την εφαρμογή του μνημονίου. Γι' αυτό, αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή, προσπαθεί  να συνεργαστεί με τη Ντόρα Μπακογιάννη" - είπε ο κ.Τσίπρας, ενώ λέγοντας ότι ο Αντ. Σαμαράς τιμά τις υπογραφές του προς την κα Μέρκελ και την κα Λαγκάρντ, παρέχοντας πρόσθετη εγγύηση στους δανειστές για πιστή εφαρμογή του μνημονίου, υπογραμμίζει την στάση υπέρ του Μνημονίου, που υποστηρίζει η ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, που καθημερινά ακούει τους ψιθύρους περί αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη να γίνονται φωνές: "Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού ή από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει από τις πολιτικές του μνημονίου - Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν δεσμευτεί προσωπικά και πολιτικά για την εφαρμογή του μνημονίου" - είπε χαρακτηριστικά.

Απέναντι στους χαρακτηρισμούς που απέδωσε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα ανεύθυνα, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε στην αντεπίθεση, λέγοντας: "Ο κος Σαμαράς πριν από λίγο από αυτό εδώ το βήμα χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανίκανους και ανεύθυνους, μίλησε για εφιάλτη. .Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και τις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει καταλάβει ο λαός από τότε που ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα απαντήσω όμως στα περί εφιάλτη. Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός. Εφιάλτη ζει τα τελευταία δύο χρόνια. Αφήστε λοιπόν τη στρεψοδικία και πείτε μας επιτέλους ποιο είναι το δικό σας σχέδιο. Αλλά δεν μιλάτε γι' αυτό, γιατί σχέδιό σας είναι το Μνημόνιο".

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σταθερός στη στάση του κατά του Μνημονίου που έφερε το λαό στην εξαθλίωση. "Γιατί δεν πρέπει σώνει και καλά το ένα και μοναδικό μήνυμα των εκλογών, το τέλος του μνημονίου, να γίνει πράξη; Δεν τους κάναμε τη χάρη. Αυτό από μας να το ξεχάσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται, δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου, σωτηρίας του κατεστημένου" - είπε, εισπράττοντας το χειροκρότημα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου