16.5.12

2ος Ενωτικός εορτασμός στο Μανιάκι!

Για δεύτερη  συνεχή χρονιά μετά από …100 χρόνια ξεχωριστών εορτασμών το Σάββατο 26 Μαΐου γιορτάζεται η ιστορική μάχη του Μανιακίου του 1825, σε μία και κοινή εκδήλωση στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας και στο Μανιάκι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, από τις 8 έως τις 10.20 το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στα Ταμπούρια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση.
Στις 10.40 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, δίπλα στον ιερό ναό της Ανάστασης, στο Μανιάκι (εκεί βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των ηρώων της μάχης), στην οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφανιών από εκ- προσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, τον πρόεδρο της Tοπικής Kοινότητας Μανιακίου, εκπροσώπους της οικογένειας του ήρωα και του Συλλόγου Μανιακαίων της Αθήνας “Ο Παπαφλέσσας“. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μάριος Αθανασόπουλος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης - ιστορικός.
Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής θα απαγγείλουν ποιήματα και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου