25.5.12

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Άσκηση "ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2012" !!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του έργου Protect συμμετέχει στην Άσκηση Αντιμετώπισης Δασικής Πυρκαγιάς "ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2012", που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 09:00 στη θέση «Ραπούνι» στην Τ.Κ. Χρυσοβιτσίου, του Δήμου Τρίπολης.
Η άσκηση αυτή έχει ως σκοπό:
·       Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των Πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.
·       Τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, Αστυνομία, Δασαρχείο, Δήμος, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).
·        Την επιδίωξη της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης προστασίας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική της ευαισθησία και με πνεύμα εξωστρέφειας, δραστηριοποιείται έντονα σε ευρωπαϊκά και μη προγράμματα κάνοντας αισθητή την παρουσία της, με ουσιαστικές παρεμβάσεις.
 Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα Protect, «Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία του μεσογειακού δάσους από τις πυρκαγιές» του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED 2007-2013, και  το οποίο χρηματοδοτείται κατά 75 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25 % από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου στο Ξενοδοχείο Μαίναλον (Τρίπολη, Πλατεία Άρεως) στις 18:00.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου