21.5.12

ΙΤΑΛΙΑ - Συνεχίζει να "χορεύει η Γή " .. .3.000 άστεγοι

 75 ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ !!
Σχολεία και γυμναστηρια άνοιξαν στις πόλεις Φεράρα και Μόντενα προκειμένου να φιλοξενηθούν 3.000 πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά το φονικό σεισμο των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια.

Οι καιρικές συνθήκες με τις έντονες βροχοπτώσεις θέτουν δυο άμεσα προβλήματα:
από τη μία αυξάνεται ο κίνδυνος να καταρρεύσουν ετοιμόρροπα σπίτια και από την άλλη, παιδιά και ηλικιωμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με θερμοκρασίες που δεν θυμίζουν σε τίποτε άνοιξη.

Η Πολιτική Προστασία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες
που ζουν στην περιοχή κοντά στην Φεράρα να μην πιστέψουν όσους, χωρίς να ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς, τούς καλούν επίμονα ότι πρέπει να βγουν από τα διαμερίσματά τους για εξακριβωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται. Στην πραγματικότητα, ανέφερε η Πολιτική Προστασία, πρόκειται για κλέφτες που θέλουν να επωφεληθούν της δύσκολης κατάστασης σε βάρος των κατοίκων.

Λίγοι πάντως θα μπορέσουν να κοιμηθούν αφού συνολικά στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μετασεισμικές δονήσεις τις τελευταίες είκοσι ώρες ξεπέρασαν τις 75.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Σικάγο. Την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στην κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσει να αντιμετωπισθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιταλία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου