24.5.12

ΣΗΜΕΡΑ η εκκίνηση του 58ου Ράλι Ακρόπολις !!

ΣΤΗΝ Ελλάδα «χτυπάει» αυτές τις ημέρες η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο 58ο Ράλι Ακρόπολις, που αποτελεί τον 6ο γύρο του φετινού WRC.
 Η αυλαία του «Ράλι των Θεών», όπως αναφέρει το σχετικό λογότυπο της διοργάνωσης, ανοίγει σήμερα με την τελετή εκκίνησης στο Ζάππειο (17:00) για να ακολουθήσει το αγωνιστικό μέρος, καθώς τα 55 πληρώματα (εκ των οποίων επτά ελληνικά) θα αναχωρήσουν για την πρώτη ειδική της ημέρας στην Κινέττα.
 Ο αγώνας περιλαμβάνει 22 ειδικές διαδρομές, με το σκηνικό να στήνεται στη Στερεά Ελλάδα για τις οκτώ ειδικές της αυριανής πρώτης ημέρας. Το Σάββατο η δράση μεταφέρεται στην Πελοπόννησο για άλλες οκτώ ειδικές διαδρομές, ενώ την Κυριακή τα πληρώματα θα «τρέξουν» σε πέντε ειδικές, κοντά στο Λουτράκι.

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς οι σκληρές χωμάτινες ειδικές σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για τις ομάδες που συμμετέχουν.
 Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ (Citroen), ο οποίος θέλει να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο:
 «Κάποιες διαδρομές είναι πολύ γρήγορες. 'Αλλες πάλι έχουν πολλές πέτρες, κάτι που επιβαρύνει τις αναρτήσεις. Ανάλογα με τη θερμοκρασία, η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι η νίκη».
 Από την πλευρά του, ο Πέτερ Σόλμπεργκ (Ford) δήλωσε: «Είναι ο πιο σκληρός αγώνας της σεζόν, αλλά θα δούμε αν θα είναι και ο πιο δύσκολος. Υπάρχουν πολλές πέτρες στις ειδικές και αυτό κάνει το Ακρόπολις σκληρό. Ελπίζω να έχω έναν καθαρό αγώνα και να φύγω με βαθμούς».
 Στη βαθμολογία των οδηγών μετά από πέντε αγώνες: 
Σεμπαστιάν Λεμπ 91, Πέτερ Σόλμπεργκ 73, Μίκο Χίρβονεν 70 κ.ά. Στους κατασκευαστές: Citroen Total 151, Ford 106, M-Sport Ford 81 κ.ά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου